Роби планку 5 хвилин щодня: що з тобою стане за місяць

Роби планку 5 хвилин щодня:
Вправа планка та ефект схуднення від щоденного виконання нескладних вправ у домашніх умовах захоплюють. Схуднути за 5 хвилин на день стало можливим. Хороша новина: не лише схуднути. Погана новина: треба займатися щодня.

Вправа планка - це найкраще, що було винайдено для лінивих, неспортивних, але мріють про хорошу фігуру жінок. Хочеш схуднути? Потрібно прибрати живіт та боки? А може, спина тебе не влаштовує чи руки? Спробуй стати у планку та роби так щодня.

Фітнес для лінивих - це не соромно, це дуже ефективно. Це простий і практичний спосіб упорядкувати тіло, при цьому від тебе не так багато і потрібно, а результат буде приголомшливим! Вже за тиждень почнуться зміни, але за місяць ефект тебе вразить.

Зверни увагу, що якщо у тебе є проблеми з хребтом або в тебе занадто велика вага, робити цю вправу потрібно після консультації з фахівцем і тільки під наглядом інструктора. Але якщо ти просто погладшала, твоє тіло втратило гнучкість і легкість, то ось "лягти - встати" - відмінне рішення. Спочатку буде нелегко, але ти тільки шануй, що з тобою стане після тижня мук, які, до речі, через тиждень вже будуть ранковою процедурою. Можливо, ти не стоятимеш відразу по 1 хвилині в кожній позі (у мене не виходило). Але навіть якщо ти почнеш із 20-30 секунд, ефект буде. Головне – поступово збільшуй час. У мене є класні підказки та поради. Тільки не лінуйся: читай, дивись, роби. І завтра також!

Вправи на м'язи кора є одним із найефективніших способів схуднути та прибрати зайвий жир із талії. Вправа планка тренує ці м'язи!

упражнение планка

Ти зміцниш м'язи кора та покращиш стан внутрішніх органів

М'язи кори забезпечують підтримку внутрішніх органів. Вони також беруть участь у формуванні хорошої постави, а, як ти знаєш, якщо у людини хороша постава, то весь організм працює в рази краще.

Міцний корсет в області талії - запорука підтримки внутрішньочеревного тиску на необхідному рівні. А це фіксація хребетного стовпа, правильний відтік венозної крові від внутрішніх органів і більше сил!

Тільки уяви: одна вправа задіє відразу всі найважливіші м'язи для краси та здоров'я!

  • поперечний м'яз – допомагає піднімати велику вагу;
  • прямий м'яз - відповідає за "кубики" і допомагає краще стрибати (планка ж - тільки початок, ти потім і в зал захочеш піти);
  • косі м'язи - розширюють можливості бічного нахилу та скручування в талії;
  • сідничні м'язи - підтримають спину і дадуть гарний профіль (ну тільки не в області носа). До речі про профіль: подвійне підборіддя теж поступово почне зменшуватися, так що не лише попа буде гарною!

У тебе покращиться стан м'язів спини

Виконання планки дозволить тобі сформувати м'язи кори без зайвого навантаження на спину та стегна. Займатимешся щодня, зміцниш не лише нижню частину тіла, а й верхню. А це зменшить ризик виникнення болю в спині та покращить поставу (це завжди відразу візуально мінус 5 років).

Твій обмін речовин пришвидшиться

Планка спалює більше калорій, ніж традиційні вправи для преса. Скручування та підйоми тулуба – це чудово, але планка прискорює обмін речовин з меншою кількістю зусиль і на тривалий час: навіть уночі організм спалюватиме калорії (не лякайся: спати в планці не доведеться, хоча... хто знає, яких спортивних вершин ти досягнеш через кілька місяців).

упражнение планка

Виправиться постава

Посилення м'язів кора значно покращує стан шиї, плечей, спини та попереку. Щоденне виконання планки допоможе підтримувати їх у правильному положенні та покращить поставу. До речі, саме пряма спина не дає тебе образити, як стверджують психотерапевти. Так що не турбуйся: на таких завжди хочеться списати всі проблеми і навісити по максимуму завдань.

Розвинеться почуття рівноваги

Ти помітиш, що набагато легше ходити на підборах, а якщо ти спотикаєшся, то чомусь не падаєш, а зберігаєш рівновагу. Це все планка. До речі, добре розвинене почуття рівноваги допоможе досягти більших результатів у будь-якому спорті, а ще ти станеш більш урівноваженою та у щоденному спілкуванні: вже доведено, що фізичний стан дуже впливає на психологічний. Тож тренуйся.

Читайте також

Підвищиться гнучкість

Ну ось якщо ти не можеш дотягнутися руками до підлоги чи сидячи на підлозі не в змозі дістати головою до коліна, то планка врятує (і тобі терміново треба почати її робити).

Завдяки планці розтягуються м'язи та зв'язки, прикріплені до плечей, лопаток, ключиць, стегон, пальців ніг. За допомогою бічної планки ти опрацюєш косі м'язи живота. Збільшивши гнучкість всього тіла, ти зможеш легко виконувати інші вправи, а вже в тому, що стосується сексу, то здивуєш і партнера і саму себе: це класно!

хороший секс

Перестанеш психовати і нервувати

Планка по-особливому впливає на нерви, зміцнюючи м'язи, які активують у стресових ситуаціях. якщо в тебе сидяча робота, то ти нервуєш не лише через контакти з різними чудовими людьми та непорозуміння. Просто тіло затікає і виникає напруга на фізичному рівні, яка відразу ж позначається на емоційному стані та на психіці. Вже за тиждень ти подивишся на світ по-іншому (тільки роби щодня).

Дуже важливо, щоб поперек не прогинався. М'язи преса і сідниць повинні перебувати в постійній напрузі, при цьому живіт повинен бути втягнутий. Це забезпечить правильне положення тазу.

Підтискай куприк усередину і утримуй корпус паралельно підлозі. Якщо відчуваєш, що не можеш, зупинись, відпочинь і роби правильно.

упражнение планка

Усього 5 хвилин на день дадуть тобі заряд енергії. За тиждень будуть помітні результати. Вони вимірюються над кілограмах. Просто ти краще виглядатимеш і почуватимешся. Продовжуватимеш і далі, через місяць все стане ще краще.

Три підказки для полегшення виконання вправи:

  • Використовуй годинник із секундною стрілкою або таймер

Під час планки треба дихати так, щоб пупок прагнув торкнутися хребта. Це якщо хочеш прибрати живіт. У цей час вважати подумки важко. Став таймер!

  • Увімкни класну музику

Музика відволікає. А якщо підбереш щось по-справжньому запальне, то полегшує стояння в планці.

  • Загадай бажання

Я скористалася підказкою Олександра Палієнка. Тепер, коли я стою, але хочу вже піти кудись у душ або на кухню, я кажу собі: "Чим довше я стою, тим молодша і красивіша стаю. Чим довше я стою, тим більше у мене буде грошей і здоров'я. довше я стою, тим більше миру та щастя буде в житті”. Або загадую чітке бажання і тут уже, звісно, ​​не здаюся.

Дивись онлайн, як робити вправу планка, щоб легко схуднути в домашніх умовах

А тепер давай про протипоказання

І справа навіть не в тому, професійна ти спортсменка або домогосподарка, яка дбає про своє здоров'я. Порушуючи техніку виконання цієї вправи ти піддаєш своє здоров'я певному ризику.

Тому не поспішай ставати в планку, якщо:

  • Ти щойно прокинулася. Твої хребці не готові приймати навантаження. Тим більше, якщо ти не додивишся і замість паралельного розташування до підлоги твоє тіло прогинатиметься в області хребта або стегон.
  • Ти збираєшся лягати спати. Так вийшло, що після 21:00 хребетні диски стискаються. Тобто вони стають вразливими до навантажень.
  • У тебе вразливі серце та судини. Коли ти займаєш статичне положення тіла, у тканинах стає слабкішим відтік крові. Підвищується навантаження на серце, що спричиняє недоотримання органами своєї порції крові.
  • У тебе зайва вага. Уяви лише, яке навантаження одержують твої суглоби. Це може призвести до травм. Тому, якщо дуже хочеться постояти в планці, намагайся робити її на колінах.
  • Якщо ти вагітна. Краще проконсультуйся з лікарем. Можливо, він порадить тобі робити цю вправу навпаки – животом нагору. Ну а якщо ні – рекомендуємо слухатись.

Фото у тексті: Depositphotos.com

Попередній пост
Що робити, якщо ти зірвалася з дієти
Що робити, якщо ти зірвалася з дієти: 9 основних правил
Наступний пост
10 простих способів зменшити рівень холестерину
10 простих способів зменшити рівень холестерину

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.
Весілля

Олов'яне весілля: як відсвяткувати 10 років від дня весілля

Все, що вам потрібно знати про десяту річницю весілля.
Lifestyle

«Тримай спину!»: лікарі-невропатологи – про неврологічне здоров’я українців під час війни

Як змінилися запити українців у галузі неврології за минулі два роки, які зараз у лікарів-невропатологів пріоритети, чому неврологія стала стратегічною галуззю під час війни.