Як зменшити об'єм рук: комплекс простих вправ та раціон харчування

Як зменшити обсяг рук
Гарні руки прикрашають дівчину не менше ніж стрункі ніжки або плоский живіт.

У кожної з нас є зона тіла, котра дуже тяжко піддається схудненню. Якщо це область рук, необхідно підкоригувати раціон харчування та робити спеціальні вправи.

Правила харчування для зменшення об'єму рук

У більшості випадків наявність зайвого жиру в області рук говорить про те, що в організмі в цілому присутній надлишковий жировий прошарок. Як правило, жирові відкладення починають відкладатися спочатку на животі та стегнах і лише потім на руках. При втраті ваги процес іде навпаки.

Тому, розпочавши програму схуднення, знову набути гарної форми рук буде досить просто. Але для цього необхідно докласти зусиль, і перш за все - підкоригувати свій раціон.

  • Щоденник харчування: він допоможе тобі відстежити, які продукти ти вживаєш протягом дня, і змінити свої харчові звички. Щовечора записуй, що ти з'їла за день, які були перекуси та скільки разів. Незабаром ти побачиш, що практично кожен прийом їжі супроводжується вживанням непотрібних продуктів (борошняне, солодке, картопля, білий хліб, майонез, продукти швидкого приготування тощо).

правильное питание

Відмовся від калорійних перекусів, пізніх трапез, великої кількості солодощів, борошняного, алкоголю та жирних продуктів.

Віддай перевагу пісному м'ясу, зернистому сиру, нежирній рибі, овочам, злакам. Не забувай, що у твоєму меню має бути достатньо білка, адже саме за його допомогою жирові відкладення перетворюються на красивий м'язовий рельєф.

  • Питний режим: скажи «ні» солодким газованим напоям, пакетованим сокам, каві та капучино – натомість випивай 1,5-2 літри чистої води на день (невеликими порціями).
  • Спосіб життя: відмовся від шкідливих звичок. Куріння, надмірне вживання алкоголю викликають порушення обміну речовин, інтоксикацію організму та сприяють появі «апельсинової кірки», у тому числі й області рук.

Фізичні навантаження

Щоб позбавитися жирових накопичень в області рук, на тиждень необхідно отримувати не менше 150 хвилин аеробних вправ помірної та 70 хвилин високої інтенсивності (рівномірно розподілених протягом тижня). Наприклад, якщо ти живеш у багатоповерховому будинку, можна практикувати підйоми сходами – така практика допоможе тобі спалювати до 400 калорій за 30-хвилинний «сеанс». Біг - ще одна дуже ефективна кардіовправа, що дозволяє витратити за 30 хвилин близько 380 калорій. Добре допомагає позбутися зайвого жиру на руках плавання.

Вправи для зменшення об'єму рук

Існує поширений міф, що від силових вправ м'язи на руках сильно збільшуватимуться, а жир залишиться на місці. Це твердження хибне. За будь-яких силових вправ жир спалюється, а руки стають набагато рельєфнішими. Тому не бійся перекачати м'язи до чоловічого рельєфу – у домашніх умовах це зробити неможливо. Сміливо приступай до наступних вправ.

  • Віджимання: починай віджиматися повільно та невеликими підходами. Можна робити цю вправу на колінах - так віджиматися набагато легше, оскільки вага тіла фіксується не лише на руках, а й на колінах. Після того як м'язи рук зміцніють і стануть сильнішими, можеш сміливо переходити до традиційного способу віджимання.
  • Вправи з гантелями: спочатку намагайся підіймати невелику вагу. Для цього завдання підійдуть гантелі вагою 1-2 кг. Вправи з підняттям ваги можуть бути будь-які.
  • Скрутки: стій прямо і широко розведи руки в сторони, ніби хочеш когось обійняти. Руки тримай прямо, долонями вниз, а потім прокрути їх так, щоб долоні повернулися до стелі. Потім зроби скручування рук у горизонтальній осі в інший бік, доки долоні знову не будуть повернені до стелі. Повтори вправу 10-15 разів. Ножиці: стій прямо, візьми гантелі та витягни рівні руки перед собою. Схрести прямі руки так, щоб права кисть опинилася поверх лівої. Потім розведи руки убік і знову зроби захльост руками. Тільки цього разу ліва кисть має опинитися зверху.

девушка стоит в планке

Актуальні поради: масаж, креми та контрастний душ

Спалюванню жирових відкладень на руках сприяє масаж. Можна пройти курс масажу в салоні або ж попросити свою кохану людину протягом тижня робити тобі масаж рук у домашніх умовах. Ось побачиш, ефект не забариться!

Зменшити об'єм рук допоможуть креми, що підтягують, або ліфтинг. Але сподіватися на великий ефект лише від косметичних засобів не варто. Використовуй їх як доповнення до правильного раціону та вправ.

Після тренувань приймай контрастний душ. При цьому інтенсивно масажуючи шкіру плечей і передпліч мочалкою - так ти посприяєш збільшенню тонусу і пружності шкіри рук.

Попередній пост
стретчинг
Стретчинг: повільний спорт, швидкі результати
Наступний пост
температура в дитини
Як правильно збивати високу температуру у дитини

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.