Як правильно качати прес: 7 головних правил

як правильно качати прес
Хочеш накачати гарний прес, але звичайні вправи не допомагають? Не хвилюйся - спеціально для такої нагоди ми прописали невеликий список основних правил, виконання яких гарантовано допоможе тобі придбати плоский животик.

Одна з проблемних зон жіночого організму - живіт. Все наше неправильне харчування та надмірності відразу ж позначаються у вигляді жирових відкладень у цій зоні. Тому, якщо ти вирішила стати на шлях побудови плоского живота з гарним пресом, спочатку потрібно почати правильно харчуватися. Інакше всі твої старання підуть коту під хвіст!

Перевірено на власному досвіді: скільки разів на день не качай прес, але якщо при цьому дозволяти собі фастфуд, булочні, смажені та жирні продукти у великій кількості, та й ще перед сном, користь від таких тренувань буде практично нуль!

Як тільки ти відрегулюєш свій раціон, можна переходити до роботи над гарним животом.

Перше правило: вправи на прес – але не тільки

Не варто думати, що одними вправами на прес ти досягнеш бажаного результату. Досягненням бажаних кубиків на животі потрібно займатися комплексно: підключати вправи на спину, ноги, стегна, розтяжку, а також дихальні практики. Такий комплексний підхід допоможе тобі у швидкі терміни зробити красивий рельєфний прес.

Друге правило – важлива не кількість, а якість!

Монотонно підіймати корпус і думати, що ти качаєш при цьому прес - все одно, що читати книгу і при цьому весь час думати про щось інше. Ти маєш бути ознайомлена з простою технікою виконання вправ на прес:

  1. Дихання. Внизу робимо вдих, підйом корпусу/ніг – на видих. Тобто зусилля на видиху. І дуже важливо, не збиваючись, постійно чітко видихати все повітря. Тільки тоді твій живіт здувається, і м'язи преса підкачуються внаслідок гарного видиху!
  2. При скручування, лікті розкриті, підборіддя дивиться вгору, не притискаючи до грудей.
  3. Поперек максимально притиснутий до підлоги. Корпусом не рвемося до ніг/колін.
  4. Долонями сильно не чіпляємося за голову, достатньо тримати руки біля скронь.
  5. Не робимо великих перерв між вправами/підходами, прес весь час має бути в напрузі.

Третє правило – стеж за своєю шкірою

Правильний догляд за шкірою живота дасть тобі 50% результату. Раз на тиждень добре прочищай тіло скрабом і зволожуй шкіру після душу - ці прості поради допоможуть твоєму животику бути пружним.

девушка качает пресс

Четверте правило – м'язам потрібен час для відновлення

Не качай прес щодня, роби невеликі перерви. Досить буде качати 3-4 рази на тиждень по пів години максимум!

П'яте правило – зміцнюй м'язи спини

Паралельно з прокачуванням преса необхідно виконувати вправи на зміцнення м'язів спини для того, щоб запобігти болю в попереку.

Шосте правило – краще качати прес на голодний шлунок

І після тренування утриматися від щедрої їжі хоча б протягом години.

девушка качает пресс

Сьоме правило – будь обережна з прокачуванням косих м'язів живота

Бічні скручування краще робити знизу, не піднімаючи високо корпус. Не варто качати м'язи преса з обтяженнями, тому що при цьому формуються об'ємні м'язи та збільшується талія.

Дотримуючись цих порад, ти з легкістю зможеш за короткий час знайти гарний прес. Головне - не лінуватися і завжди пам'ятати, для чого тобі це потрібно!

Попередній пост
запах поту
5 хвороб, про які може розповісти запах тіла
Наступний пост
нічний дожор
10 продуктів, які можна їсти після 6 вечора

Новини партнерів

Fresh

Lifestyle

Привітання з Днем вишиванки у віршах та прозі

Привітання з Днем вишиванки для ваших друзів та близьких.
Фітнес та здоров'я

Чорна королева: що потрібно знати про меланому

Про меланому та причини її виникнення, про профілактику цього підступного захворювання, про те, як важливо вчасно поставити діагноз, про правила життя, які допоможуть берегти вашу шкіру.
Шоубіз

«МастерШеф 13»: чим учасники здивували суддів та хто залишив шоу в 11 випуску

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам довелося вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.