Чому боляче займатися сексом

Біль під час сексу
Бувають ситуації, коли жінка, кохаючись, відчуває дискомфорт і хворобливі відчуття. Чому це відбувається? І що потрібно робити у таких випадках? Консультує Тетяна Шевчук, гінеколог-ендокринолог, кандидат медичних наук.

З цим хоч раз зіштовхувалася кожна з нас. І майже половина жінок відчувають біль під час сексу регулярно. До групи ризику потрапляють жінки після 35 років. Причини дискомфорту, болю та небажання займатися сексом можуть бути як медичні, так і психологічні.

Проблеми зі здоров'ям

Якщо під час близькості ти відчуваєш біль, насамперед потрібно здати аналізи та проконсультуватися у гінеколога. Можливо, тобі знадобиться лікування чи навіть операція. Адже причинами можуть бути серйозні хвороби: аднексит (запалення придатків), кольпіт (запалення слизової оболонки піхви), ерозія шийки матки, ендометріоз (розростання слизової оболонки матки за її межі), ендометрит (запалення слизової оболонки матки), міома, міома (доброякісні пухлини).

Зволікати не можна. Поки захворювання не перейшло у хронічну форму, його можна вилікувати та без хірургічного втручання.

Якщо при статевому акті ти відчуваєш гострий біль у боці – швидше за все, у тебе запалені яєчники. Зроби УЗД, пролікуйся – і через 2-3 місяці секс знову стане безболісним. Серед сексуальних позицій вибирай ті, в яких ти зможеш контролювати глибину проникнення (наприклад, жінка зверху чи лежачи на боці).

Одна з можливих причин дискомфорту (відчуття сверблячки та печіння під час та після сексу) – грибкова інфекція. Негайно здай аналізи та займися лікуванням, не чекаючи виділень. Іноді біль – єдиний сигнал, що вказує на молочницю. Причинами печіння може бути алергічна реакція на ароматизовані прокладки або мило.

пара однимается

Біль під час сексу може бути викликаний і рубцевою тканиною, яка утворилася через розрив промежини під час пологів. Жінки, що народжували, іноді відчувають біль протягом декількох місяців - до повного загоєння рубців. Зменшити неприємні відчуття допоможе масаж хворобливої ​​області (щодня по кілька хвилин з використанням лубриканта на водній основі). Згодом шкіра стане більш податливою. Також користуйся маззю, що містить лідокаїн. Але в будь-якому випадку спочатку зверніться до лікаря. Можливо, тобі знадобиться операція з видалення рубцевої тканини.

Занадто сухо

Кожна четверта жінка відчуває неприємні відчуття під час близькості через сухість піхви. Це може відбуватися через вживання антидепресантів, що знижують сексуальне бажання, в період лактації або під час менопаузи, коли рівень естрогенів знижується і не виробляється достатньо природного мастила. Найпростіше рішення – використовувати лубрикант на водній основі.

Існує безліч інших причин, які завдають дискомфорту: наприклад, секс під час місячних. Поставити діагноз та призначити лікування може лише лікар.

пара целуется

Прелюдія довше!

Якщо ти не хочеш близькості, не готова до неї, секс можуть супроводжувати неприємні відчуття. Рецепт простий: не поспішайте, розтягуйте прелюдію та використовуйте інтимні гелі.

А якщо навіть легкий дотик партнера до статевих органів викликає різкий біль у піхві та нижній частині живота, нудоту? Швидше за все, йдеться про вагінізм (судомне скорочення м'язів піхви при введенні статевого члена) або коітофобію (страх статевого акту). Ці хвороби виліковні! Потрібно проконсультуватися у психіатра чи психоневролога.

Попередній пост
Як уникнути серцево-судинних захворювань
Як уникнути серцево-судинних захворювань: 7 важливих умов
Наступний пост
перекус схуднути зайва вага
Як правильно перекушувати: 6 простих правил схуднення

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Групи підтримки – що це таке і чому вони корисні? Розповідає психологиня

Влучне сказане добре слово, обійми, повідомлення «Я в тебе вірю», та навіть посмішка незнайомця чи незнайомиці впливають на наш емоційний стан.
Весілля

Фаянсове весілля: як відсвяткувати 9 років від дня весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Страх змін: що це і як не дати йому вплинути на ваше життя?

Психологічний підхід до подолання страху змін.
Шоубіз

«У шкіряній куртці та боді»: Лілія Ребрик продемонструвала сміливий образ після третіх пологів

Ведуча проєктів на телеканалі «Дім», актриса Лілія Ребрик поділилася пікантним фото.