6 неочевидних ознак, що організму потрібно більше кальцію

кальцій
Кальцій відповідає за міцність кісток, але як перевірити його дефіцит у домашніх умовах? Є багато тривожних дзвіночків, на які варто звернути увагу.

Кальцій – головний будівельний елемент наших кісток. Крім того, він відповідає за наш настрій, бадьорість, силу та довголіття. Тому зверни увагу, якщо виявила такі симптоми.

В'яле тіло

Якщо навіть спорт не допомагає підтягнути шкіру, а тіло виглядає втомленим, неспортивним – причому симптоми виникли всього кілька місяців тому, це може бути прямим показником нестачі кальцію в організмі.

Він є будівельним елементом для м'язів і безпосередньо відповідає за їхній тонус. Без кальцію навіть тривалі тренування не дадуть потрібного результату.

Стрибки тиску

При нестачі кальцію людина млява, а тиск знижений. Але будь-яка стресова ситуація, кава, або просто зміна погоди підвищує тиск не до норми, а набагато вище за неї. Такі стрибки тиску можуть негативно позначатися на здоров'ї та самопочутті.

Скачки давления

Ламкість нігтів та волосся

Цей елемент є будівельним не лише для кісткової тканини. Від нього залежить міцність м'язів, волосся, нігтів і зубів. Тому найпростіший спосіб визначити дефіцит кальцію – подивитися на стан нігтів та волосся.

Якщо нігті шаруються і стали тонкими, прозорими, волосся втратило блиск, силу і швидко січеться - потрібно більше кальцію.

Втома

Постійна апатія, небажання чогось робити, при цьому може виникати безсоння з відчуттям, що хочеш спати – але не можеш. Кальцій відповідає за накопичення серотоніну, що дає нам бадьорість. При нестачі цього важливого мікроелемента не бадьорить навіть третя чашка кави.

Потемніння зубів

При нестачі кальцію зуби стають слабкими та швидше руйнуються. Але набагато простіший спосіб визначити його дефіцит в організмі – виявити потемніння зубів.

Насамперед руйнується емаль, вона й відповідає за білизну зуба. До тих самих симптомів можна віднести та підвищену чутливість.

М'язові спазми

Судоми, поколювання, мимовільне скорочення м'язів – це один з основних симптомів нестачі кальцію. Це відбувається через нестачу тонусу м'язової тканини та загальної млявості організму.

Мышечные спазмы

Де брати кальцій

Щоб відновити баланс кальцію в організмі, достатньо вживати продукти, у яких його з надлишком.

Це все молочні продукти: сир, молоко, кефір. Бобові: квасоля, нут, кукурудза, горох. Горіхи: мигдаль, арахіс, фундук. Багато кальцію у свіжій зелені, особливо кропиві, петрушці та базиліці.

Зверни увагу: щоб кальцій засвоїв, йому необхідний вітамін D, який наш організм бере із сонячного світла. Більше гуляй, чи відвідай солярій.

Попередній пост
дівчина та холодильник
10 продуктів, які можна їсти на ніч
Наступний пост
депресія
5 ефективних методів позбутися зимової депресії

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Корисні властивості лохини для дітей та дорослих

Лохина у вашому раціоні – переваги та протипоказання.
Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.