Як вибрати натуральний кавун: 4 перевірені способи

Як вибрати натуральний кавун
Перед тим, як купити ароматний кавун, варто запам'ятати кілька важливих правил, які захистять тебе від нітратної ягоди.

Кавун настільки ароматний, що часом хочеться купити його, не надавши ніякого значення вибору. Однак саме в кавуні може бути велика кількість нітратів, якими можна отруїтися. Щоб вибрати хороший кавун, дотримуйся нескладних правил.

Перевір наявність вм'ятин

Пам'ятай, кавун швидко вбирає бруд, пил та інші не найприємніші речі. Тому стеж, щоб на ягоді не було вм'ятин і тріщин – він має бути ідеальним.

Зверни увагу на м'якуш

Цей пункт не завжди вдається виконати прямо в магазині або на ринку, але обов'язково виконай його вдома. Отже, м'якуш кавуна є жовтими прожилками – це говорить про те, що він був оброблений нітратами. Крім того, ще одна ознака недобросовісних «добрив» – наявність білих та чорних кісточок одночасно.

арбуз

Оглянь шкірку

Щоб вибрати стиглий кавун, уважно оглянь шкірку ягоди. На ньому має бути жовта пляма. Якщо воно біле – значить, кавун ще не дозрів.

Не бери величезні кавуни

Величезні кавуни, як правило, вирощені не екологічним способом. Тому завжди вибирай середні ягоди, вагою 6-8 кілограмів.

арбуз

Важливо: при покупці кавуна, спочатку дай спробувати його дорослим членам сім'ї, і лише за кілька годин пропонуй дітям.

Попередній пост
Вправи для спини
Як розтяжка оздоровлює хребет?
Наступний пост
підборіддя
4 простих вправи за 10 хвилин на день, щоб прибрати друге підборіддя

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Корисні властивості лохини для дітей та дорослих

Лохина у вашому раціоні – переваги та протипоказання.
Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.