5 способів виміряти температуру без градусника

температура
Підвищеною температурою ми називатимемо жар, вище 37 градусів. Якщо під рукою немає термометра, скористайтеся цими способами.

Градусник можна забути взяти у відпустку, втратити під час переїзду, або просто розбити. Якщо хтось у сім'ї захворів, а взяти термометр нема де, є й інші способи.

Млявість

Людина з жаром млява, не хоче рухатися, схильна робити та навіть спати. Апетиту при жарі, швидше за все, теж не буде, що також знижує активність.

Спрага

Людина під час спраги втрачає багато води, так що безперервне бажання пити якнайбільше води теж може вказувати на підвищену температуру.

Спробувати лоб

Температура тіла підвищується і віддається насамперед ближче до голови. Тому треба чіпати лоба, або шию. По руках і ногах жар визначати не варто, вони виводять піт і при хворобі будуть найбільш холодними.

градусник

Рум'янець

Якщо при нездоровій блідості обличчя у людини червоний рум'янець, це один із головних симптомів високої температури та спека.

Озноб

Якщо стоїть спекотна погода, а людина кутається в ковдру і її тремтить, швидше за все, у неї висока температура за 38.

Її вже можна збивати жарознижувальними, або викликати лікаря.

Попередній пост
яблучний оцет
Як яблучний оцет впливає на твоє здоров'я та довголіття: 5 секретів
Наступний пост
головний біль
15 несподіваних способів позбутися головного болю

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Корисні властивості лохини для дітей та дорослих

Лохина у вашому раціоні – переваги та протипоказання.
Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.