Осінні вітаміни: які потрібні в першу чергу і в яких продуктах вони містяться

осінь
Погода натякає, що осінь прийде швидше, ніж ми встигнемо підготуватися до неї. Дощову та похмуру пору складно перенести навіть найпозитивнішим і найміцнішим людям. Але вітаміни допомагають залишатися здоровими та радісними навіть восени.

Для того, щоб зустріти осінь бадьорими та веселими, нам найбільше потрібні вітаміни для шкіри, нігтів, волосся та самопочуття в цілому. За це відповідають вітаміни всіх груп, але особливо В6, В12, С та D. Вони дають бадьорість, енергію, імунітет та настрій.

Вітамін С

Вітамін, який протидіє більшості хвороб. Зміцнює імунітет і бореться вже з хворобами. Нормалізує гормональний баланс і відповідає за емоційний стан.

Де міститься: броколі, кабачки, суниця, горобина, шипшина, чорниця, апельсини, лимони, яблука, козяче молоко.

Вітамін D

Помічала, що восени настає нудьга, якої влітку не було й близько? Вся справа у відсутності сонця, яке безпосередньо впливає на вироблення вітаміну D в організмі. Саме він відповідає за гарний настрій та протистоїть депресіям, які так часто трапляються саме у міжсезоння.

Де міститься: гриби, печінка, жирна риба. Але найактивніше цей вітамін виробляється при дії сонця. Тож додай до осінньої рутини похід у солярій хоча б раз на тиждень.

Витамин D

Вітамін В6

Цей вітамін зміцнює шкіру та волосся, підтримує гормональний баланс, зміцнює імунітет, живить шкіру та волосся, а також безпосередньо відповідає за нервову систему та її нормальне функціонування. Цей вітамін допоможе не впасти в осінню нудьгу і пережити міжсезоння без занепаду сил.

Де міститься: селера, брюссельська капуста, диня, банани, фундук, арахіс, бобові, часник, тунець, курка, яєчний жовток.

Вітамін В12

Відповідає за серцево-судинну систему. Позбавляє млявості, стрибків тиску, сухості шкіри та її передчасного старіння. Сприяє виробленню вітаміну А, який відповідає за обмін речовин та здорові органи. Зміцнює імунну систему.

Де міститься: дріжджі, соя, нирки, печінка, креветки, сир, молоко, сир, кефір, яйця.

Попередній пост
сон
Як швидко прийти до тями осіннім ранком: 5 ефективних способів
Наступний пост
5 способів уникнути осінньої застуди, використовуючи натуральні засоби
5 способів уникнути осінньої застуди, використовуючи натуральні засоби

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.
Весілля

Олов'яне весілля: як відсвяткувати 10 років від дня весілля

Все, що вам потрібно знати про десяту річницю весілля.
Lifestyle

«Тримай спину!»: лікарі-невропатологи – про неврологічне здоров’я українців під час війни

Як змінилися запити українців у галузі неврології за минулі два роки, які зараз у лікарів-невропатологів пріоритети, чому неврологія стала стратегічною галуззю під час війни.