5 причин, чому восени варто їсти груші щодня

груша
Восени, коли ми відчуваємо втому, постійну сонливість та регулярну нестачу енергії – їж груші.

Згідно з дослідженнями, користь груш у тому, що в них міститься багато фруктози та глюкози, тому ці плоди є швидким і при цьому природним джерелом енергії, що особливо актуально восени та взимку.

Спалює жири

Клітковина, що міститься в грушах, не тільки допоможе вивести з організму шлаки та токсини, але й дуже сприятливо вплине на загальну роботу всього кишківника, його мікрофлору. Щоб нормалізувати травлення, у сезон бажано щотижня з'їдати не менше 2 кг груш. Якщо тобі потрапили тверді сорти цього фрукта – такі груші можна запекти в духовці або відварити.

Цікаво: у 100 г ароматних груш міститься лише 45-49 ккал.

Польза груш

Для краси

Завдяки своїм поживним та цілющим властивостям груша ефективна і в косметології, зокрема як маски для обличчя – вона освіжає обличчя, прибирає запалення. Наприклад, для гарного кольору обличчя можеш скуштувати такий рецепт: 1-2 рази на тиждень роби маску з 2 ст. ложок грушевого пюре, 1 ч. ложечки меду та тріски кориці.

Цікаво: у сезон не забувай і про листочки грушевого дерева – якщо їх засушити, то отримаєш чудовий запашний чай для зимових вечорів.

Від втоми

Багатий склад робить груші чудовими природними ліками проти запаморочення, втоми та порушення обміну речовин. Тому якщо відчула, що переробила – відпочивай та їж груші!

Багатий склад

У першу чергу, груша – це важливе джерело корисних для організму волокон та вітамінів: А, В1, В2, С та Е, фолієвої кислоти та ніацину. Крім цього, в м'якоті груші міститься йод, цинк, мідь, залізо, фосфор та калій, є ще кальцій, сірка, магній та натрій. Загалом - ціла криниця корисних вітамінів і мінералів!

Цікаво: якщо грушу розрізати та її м'якуш матиме коричневий відтінок – це означає, заліза в ній багато.

Польза груш

Для роботи мозку

Свіжа груша добре впливає на роботу мозку, підвищує працездатність, тому її можна вважати чудовою альтернативою обідній чашці кави.

Цікаво: денна норма груш для жінок – 3-4 плоди.

Бореться з інфекціями

Вітаміни (особливо С), що входять до їх складу, і ефірні олії допомагають боротися грипом і кашлем, посилюючи захисні функції організму. Також полегшують стан, якщо людина вже застудилася. Тому обов'язково варто включити цей фрукт до свого раціону як до хвороби, так і під час неї.

Цікаво: корисні не лише плоди груші, а і її сік. Зверніть увагу, що його можна зробити ще смачнішим, ароматнішим і кориснішим, якщо трохи змішати соком лимона та яблука.

Попередній пост
дівчина чашка
Гастрит: як собі допомогти при нападі
Наступний пост
стоматолог
7 помилок батьків щодо догляду за зубами дітей до 7 років

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«Я не потерплю наклепу»: Аліна Доротюк розповіла про зіркові інтерв’ю та хейт

Між раундами шоу «єПитання» журналістка Аліна Доротюк також розповіла, в якому випадку вступає в дискусію з коментаторами.