5 причин, чому солоні огірки обов'язково потрібно включити до свого зимового раціону

Солоні огірки
Зима без солоних огірків? Нізащо!

Мариновані та солоні огірки – найкраща закуска до відвареної картоплі та інших страв, яка особливо цінується в холодну пору року. Тому не пропусти можливості поласувати цим продуктом у сезон.

Корисно? Ще й як!

А ти знала, що хрумкі малосольні огірки - це ціла криниця різних вітамінів і мінералів? Так, наприклад, у них містяться вітаміни групи B, A та PP, а ще дуже багато вітаміну C, який так необхідний у холодну пору року! Що стосується мінералів, то їх у цих ласощах аж 21 елемент! Серед них: йод, сірка, фосфор, натрій, мідь, магній, залізо та інші.

Для схуднення

Солоні огірки – це ще й чудовий дієтичний продукт! Якщо хочеш позбутися зайвих кіло, восени та взимку регулярно вживай цей продукт під час обіду чи вечері. Завдяки тій же молочній кислоті, ти зможеш знизити рівень жирів у крові, тим самим позбутися холестерину. Також регулярне вживання солоних огірків сприятливо впливає на нормалізацію обміну речовин.

Цікаво: Калорійність солоних огірків – на 100 г в середньому 11 ккал.

Соленые огурцы

Для травлення

Один із найважливіших компонентів, що міститься в соліннях – це молочна кислота. Вона утворюється під час бродіння. Як це корисно для шлунка? Річ у тому, що ця молочна кислота сприяє тому, щоб у кишківнику не розмножувалися бактерії. Тому якщо матимеш у своєму раціоні соління, зможеш позбутися бактерій.

При запорах

Солоні огірки також вважаються чудовою альтернативою проносному. У продукті міститься багато води та клітковини, які у своєму дуеті добре діють при запорах. Цікаво, що проносний ефект можна отримати не лише від огірків, а й від розсолу.

Соленые огурцы

Від температури

У холодну пору року багато хто хворіє і страждає від високої температури. Наші бабусі знали чудовий рецепт, як обійтися без пігулок та врятувати ситуацію. Для цього солоний огірок потрібно нарізати на тонкі пластинки, накласти на стопи, а потім міцно зафіксувати носком. Тримати таку пов'язку потрібно, поки огірок не пов'яне і не нагріється. Повторити процедуру кілька разів. Особливо це лікування є ефективним для дітей.

Кому не можна їсти солоні огірки?

Незважаючи на масу користі, все ж таки не всі можуть ласувати соліннями. Є категорія людей, яким солоні огірки протипоказані. Молочна кислота, яка в основному є головним корисним компонентом цього продукту, також може принести та шкоду. Зокрема людям, які страждають: хворобами шлунка, проблемами із нирками, гепатитом, холециститом, захворюваннями підшлункової залози, атеросклерозом, хворобами серця.

Зверніть увагу, що маленьким дітям солоні огірки треба давати в їжу дуже обережно – зовсім небагато. Вагітним соління дозволені, але також у помірних кількостях.

Попередній пост
Ячмінь на очах
Ячмінь на очах: причини та дієві методи лікування
Наступний пост
тиск
Як підвищити тиск: 7 ефективних способів

Новини партнерів

Fresh

Foodstyle

Корисні властивості лохини для дітей та дорослих

Лохина у вашому раціоні – переваги та протипоказання.
Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.
Весілля

Олов'яне весілля: як відсвяткувати 10 років від дня весілля

Все, що вам потрібно знати про десяту річницю весілля.