Як впоратися з нічною депресією: 5 порад, які повернуть тобі спокій

ніч
Іноді саме в нічний час багато людей, схильних до депресії, стикаються з посиленням її симптомів.

Депресія є одним із найпоширеніших психічних захворювань у світі. За даними Всесвітньої організації здоров'я, від цієї недуги страждають понад 300 мільйонів людей у всьому світі.

Чому депресія посилюється вночі

Протягом дня більшість людей зайняті роботою, навчанням та спілкуванням з друзями та близькими. Наше соціальне життя не дає нам думати про погане, а от уночі людина залишається наодинці зі своїми думками.

Окрім цього, вчені впевнені, що симптоми депресії можуть збільшуватись через порушення циркадного ритму. Такий стан справ може бути викликано великою кількістю штучного освітлення, яке здатне посилювати розлади настрою.

Що робити, щоб упоратися з нічною депресією

Гарний і міцний сон важливий для самопочуття людини, тому величезна кількість думок, які не дають заснути та викликають на сполох, можуть суттєво похитнути твоє здоров'я. Тому скористайся порадами, які можуть допомогти тобі уникнути посилення депресії вночі.

  • За дві години до сну не користуйся комп'ютером чи смартфоном. Загалом необхідно уникати яскравого штучного світла.
  • Обмеж вживання кави та алкоголю. Ці напої можуть посилити симптоми депресії та порушити сон.

девушка в депрессии

  • Зніми стрес, що накопичився за день. Ти можеш перед сном помедитувати, почитати книгу або зайнятися будь-яким іншим заняттям, яке заспокоює тебе.
  • Видали зі спальні всі стрес-фактори, які можуть завадити тобі розслабитись. Телевізор, смартфон з повідомленнями, що вічно приходять, можуть викликати тривогу.
  • Дві години до сну проведи у спокійній та умиротвореній атмосфері. Часто буває так, що насичені фізичною активністю вечора можуть геть-чисто позбавити тебе сну і викликати тривожні думки.

Попередній пост
груди
Чому болять груди та коли треба йти до лікаря
Наступний пост
вправи на шпагат
5 найефективніших вправ для поздовжнього шпагату

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Корисні властивості лохини для дітей та дорослих

Лохина у вашому раціоні – переваги та протипоказання.
Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.