8 корисних продуктів, які здатні покращити пам'ять

8 корисних продуктів, які здатні покращити пам'ять
Відмінна пам'ять – дуже потрібна і важлива. Але як зробити так, щоб постійно не заглядати в щоденник і не забувати важливі події? Потрібно їсти правильні продукти.

Для того, щоб тримати свій розум у тонусі, відмовитися від необхідності постійно підглядати в щоденник, варто вживати корисні для мозку продукти. Ось 8 продуктів, які обов'язково покращать твою пам'ять.

Насіння або горіхи

Їсти насіння - корисне заняття. Вони містять дуже багато вітаміну Е, який захищає клітини мозку від ушкоджень, від процесу гноблення та старіння.

Горіхи та насіння льону допоможуть закріпити цей результат завдяки особливій альфа-лінолевій кислоті - вона є важливим будматеріалом для мозку, відповідає за його роботу.

Какао

В какао містяться флавоноїди - антиоксиданти, які позитивно впливають на ділянки мозку, відповідають за запам'ятовування та здатність до навчання. Крім того, вони уповільнюють вікові зміни мозку, що робить шоколадку ще привабливішим продуктом.

Какао

Зелений чай

Зелений чай відомий своїми корисними властивостями для нашого організму. У ньому містяться катехіни - природні антиоксиданти з антибактеріальними властивостями. Тобто зелений чай здатний уповільнювати старіння організму та сприяти профілактиці «розумових» захворювань.

Шпинат

У шпинаті міститься багато корисних для роботи мозку речовин - лютеїн, бета-каротин, фолієва кислота та вітаміни.

Читайте також

Яйця

У яйцях міститься холін - ключовий компонент нервових клітин, що є запорукою правильної роботи мозку. Також допомагає уповільнити процес старіння.

Яйца

Кокос

Кокос та всі похідні з кокосу – це жирні кислоти, які допомагають зберегти всі функції мозку від пригнічення.

Авокадо

Авокадо є обов'язковим продуктом для всіх, хто вирішив прийняти ЗОЖ. У ньому є Вітамін Е, який сприяє покращенню пам'яті, допомагає боротися проти хвороби Альцгеймера. Є тут і Вітамін К та фтолати, які разом працюють на захист судин головного мозку від утворення тромбів (профілактика інсультів) та покращують його когнітивні функції.

Читайте також

Чорниця

У чорниці міститься марганець, який покращує зір, стимулює мозок та впливає на покращення пам'яті. У чорниці ще є поліфеноли, Вітаміни С та К, валова кислота – ці компоненти допомагають захищати мозок від стресу та процесу дегенерації.

Черника

Яблука

У яблуках дуже багато корисних вітамінів. Крім іншого в них міститься антиоксидантний флавоноїд кверцетин, який захищає мозок від втрати пам'яті та зниження його діяльності.

Фото в тексті: Стокові зображення від Depositphotos

Попередній пост
варикоз
8 правил профілактики варикозу, яких важливо дотримуватися
Наступний пост
щастя
Гормони щастя: від чого залежить їхній рівень і як його підвищити

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Що робити, коли не можеш ухвалити рішення?

Чи відчуваєте ви перевантаження від надмірності думок, які переплітаються і заважають зосередитись? Дайте можливість вашій нервовій системі стабілізуватися.
Шоубіз

Наталка Денисенко розповіла про особливе місце у Чернігові

Другий день Україна у скорботі за загиблими в результаті ракетного обстрілу Чернігова. Це дуже гарне старовинне місто, про яке в багатьох з нас є теплі спогади.
Весілля

9 років весілля: як відсвяткувати та що подарувати на фаянсове весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Мультфільми для розвитку дитини від 1 року

У світі, де кожен день є новим відкриттям, мультфільми відіграють ключову роль розвитку дітей у віці одного року.