16 чарівних властивостей вітаміну Е для жіночого організму, які тебе здивують

Вітамін Е
Вітамін Е – найпотужніший антиоксидант, і ось чому.

Вітамін Е ще називають жіночим вітаміном, оскільки він зберігає молодість та привабливість. А ще допомагає відновити волосся.

Чим корисний вітамін Е

Вітамін Е дуже корисний для жінок. Оскільки він допомагає вирішити дуже багато проблем. По-перше, полегшує передменструальний синдром, може бути гарною профілактикою захворювань молочних залоз, нормалізує гормональне тло.

По-друге, перешкоджає старінню клітин шкіри та появу пігментних плям у старості. А також допомагає засвоїтись вітаміном А.

Крім того, вітамін Е компенсує нестачу естрогену в період менопаузи. І це забезпечує сексуальний потяг.

Дії цього вітаміну дуже сприятливо позначаються на шкірі – вони її пом'якшують, зволожують, регенерують. Тому дуже часто вітамін Е додають у різні креми та інші косметичні продукти.

Ще кілька корисних властивостей для здоров'я загалом: нормалізує кров'яний тиск, перешкоджає утворенню тромбів, нейтралізує дію хімікатів, зміцнює імунітет. Вітамін Е – відмінна профілактика атеросклерозу, що запобігає розвитку хвороби Альцгеймера, доставляє кисень до тканин.

Продукти, які містять вітамін Е

Найбільше вітаміну Е у чистому вигляді міститься у шпинаті та броколі. Тому краще робити з цих продуктів смузі, а не піддавати термообробці. Тоді в організм вітамін надходитиме у чистому вигляді. Також чимало вітаміну Е в мигдалині, в соняшниковій олії, ківі, манго та насінні соняшнику.

витамин е

Добова норма вітаміну Е

Річ у тому, що вітамін Е необхідний організму щодня. У середньому добова норма – 30 міліграмів. Але багато в чому вона залежить від віку, здоров'я та статі. Наприклад, дітям потрібно по 5-14 міліграм. Залежно віку.

А ось дорослим чоловікам та жінкам – 20-30 міліграм. І немає жодних протипоказань для вагітних та годуючих. Більше того, їм потрібна підвищена доза вітаміну Е на добу – від 15 до 30 міліграмів. Загалом вибирай з продуктів те, що найбільше любиш, і вперед. Можна з'їдати, наприклад, по 200 г на день мигдалю та отримаєш добову норму вітаміну Е в чистому вигляді.

Перевищення дози може спричиняти алергію, нудоту, діарею, невелике підвищення кров'яного тиску. Якщо організму не вистачає вітаміну Е, то помітно погіршується стан шкіри, з'являються дрібні зморшки, пігментні плями. Волосся стає ламким і сухим. Настрій погіршується. Виникає фізична втома, млявість, апатія. Можуть розпочатися проблеми зі шлунком та кишечником. Також від нестачі цього вітаміну страждає репродуктивна функція організму.

красивая девушка

Вітамін Е для краси волосся

Для волосся вітамін Е – це найкращий засіб. Він допомагає впоратися з випадінням і кінчиками, що січуться. А також цей вітамін посилює ріст волосся, якщо його регулярно втирати в коріння.

Зараз до складу багатьох засобів для волосся входить вітамін Е. Але маски можна робити й самостійно, купивши просто в аптеці цей вітамін. Єдине, що не рекомендують використовувати, якщо є ранки на шкірі голови, при хронічних захворюваннях нирок та печінки.

Найпростіше - це додати 5 крапель вітаміну Е в шампунь або бальзам для волосся, яким ти регулярно користуєшся.

девушка с красивой прической

Якщо хочеш заморочитися, то дуже ефективна маска для волосся, яка відновлює та зменшує випадання – на основі кокосової олії. У кокосове масло (воно має бути не застиглим в 150 грамової баночці), додай одну ампулу вітаміну Е. Суміш нагрій і втирай потроху в кроні голови масажними рухами та розподіляй по всій довжині.

Укутай голову теплою косинкою. І залиш на годину-півтори. Змивати доведеться дуже довго. Але це потрібно зробити ретельно, щоб не було ефекту жирного волосся.

Ще одна чудова маска з вітаміном Е чудово живить волосся і посилює ріст.

Потрібно змішати в рівних пропорціях вазелін, гліцерин та вітамін Е. Наносити масажними рухами на шкіру голови та розподіляти по локонах. І залишити на пів години. Змити ретельно звичайним шампунем. Ці маски достатньо робити 1-2 рази на тиждень.

Попередній пост
зелений чай
4 причини, чому потрібно включити до раціону зелений чай
Наступний пост
Як підтягнути живіт і прибрати боки
Як підтягнути живіт і прибрати боки: 6 вправ у домашніх умовах

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Групи підтримки – що це таке і чому вони корисні? Розповідає психологиня

Влучне сказане добре слово, обійми, повідомлення «Я в тебе вірю», та навіть посмішка незнайомця чи незнайомиці впливають на наш емоційний стан.
Весілля

Фаянсове весілля: як відсвяткувати 9 років від дня весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Страх змін: що це і як не дати йому вплинути на ваше життя?

Психологічний підхід до подолання страху змін.
Шоубіз

«У шкіряній куртці та боді»: Лілія Ребрик продемонструвала сміливий образ після третіх пологів

Ведуча проєктів на телеканалі «Дім», актриса Лілія Ребрик поділилася пікантним фото.