5 продуктів, які підбадьорять тебе в зимові холоди

дівчина енергія
Як потрібно харчуватися, щоб ти не замерзала на морозі, а твій організм швидко компенсував витрачену енергію?

Спати вісім годин на добу – гарна ідея, але вона не завжди досягається. Багато роботи, діти, проблеми... Та й після важкого року важко зберігати позитивний настрій та гарну працездатність упродовж дня.

Що ж робити у таких випадках? Додаткову енергію можна отримати з правильної продукції. Отже, запасайся овочами, фруктами, горіхами та позитивними емоціями.

Зелений салат

Залізо, кальцій, цинк, магній та безліч вітамінів – лише частина корисних речовин, що містяться у зелені. Звичайно, не варто їсти шпинат і рукколу жменями з пакета - достатньо робити зелені салати та іноді пити смузі.

Зеленый салат

Банани

У ніжній м'якоті банана міститься алкалоїд харман, що викликає почуття ейфорії. А вітамін В6 у бананах – незамінний помічник у боротьбі із сезонною нудьгою.

Апельсини, лимон чи лайм

Ці фрукти багаті на вітамін С, який наповнює організм енергією, а їх запах стимулює мозкову діяльність. Сік лимона та лайма краще вживати з великою кількістю цукру та злегка розбавляти водою.

Буряк

Буряк є відмінним антиоксидантом. У буряках міститься рідкісний вітамін U, який відповідає за нормальну роботу кишківника. Також цей овоч містить натуральні нітрати (корисні), які прискорюють приплив крові (а з нею і кисню) до твого мозку. Буряк не втрачає свої корисні властивості при варінні, тому ти можеш їсти її, як у сирому, там і у вареному чи запеченому вигляді.

Свекла

Горіхи

Горіхи містять унікальні волокна, білок і жирні кислоти, речовини, які дадуть тобі енергію протягом усього дня. Фісташки, волоські горіхи, бразильські горіхи, лісові горіхи, мигдаль, кеш'ю багаті на вітаміни та мінерали, що, безсумнівно, корисно для здоров'я. Тільки захоплюватись ними теж не варто, особливо на ніч.

Фото у тексті: Depositphotos.com

Попередній пост
напої для сну
5 напоїв, які допоможуть заснути
Наступний пост
скраб
5 рецептів скрабу для тіла, який ти можеш зробити вдома

Новини партнерів

Fresh

Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.
Шоубіз

Олександр «Терен» – можливий новий герой шоу «Холостяк»?

Український захисник зізнався, що чекає запрошення на популярну романтичну ТБ-програму.
Психологія

Що робити, коли не можеш ухвалити рішення?

Чи відчуваєте ви перевантаження від надмірності думок, які переплітаються і заважають зосередитись? Дайте можливість вашій нервовій системі стабілізуватися.