7 питань про молочницю, які ви соромилися задати

молочниця
Чому виникає молочниця, як передається і чи можна її вилікувати?

Якщо тобі поставили діагноз кандидоз або, як у народі його називають — молочниця — не поспішай зневірятися. Ми відповімо на найпоширеніші питання про це захворювання та розвіємо будь-які твої страхи.

Як виникає молочниця?

Попри поширений міф, збудником молочниці не є бактерії. Збудником молочниці є грибок Candida. Він міститься в нашій мікрофлорі й майже завжди є в жіночому організмі від народження. Але сама його наявність не викликає молочницю, тому що йому протистоїть імунітет. Тільки зниження імунітету призводить до цього.

гинекология

Молочниця передається статевим шляхом?

Так, але не лише. Молочниця також передається через чужий одяг, білизну та постіль. Крім того, вона може активізуватися при зниженні імунітету, через нерви, при вживанні антибіотиків і комбінованих оральних контрацептивів.

Чи можна займатися сексом під час молочниці?

Так, але у презервативі, інакше ти можеш заразити партнера. Якщо ти вже лікуєшся, теж використовуй презерватив, щоб результати лікування не пройшли даремно.

Чи впливає вживання цукру на молочницю?

Є думка, що молочницю може спровокувати надлишок цукру. Насправді все навпаки. Дефіцит вуглеводів (наприклад, низьковуглеводні дієти) швидше спровокують це захворювання.

гинекология

Чи лікується молочниця?

Симптоми молочниці часто можна прибрати, випивши лише одну таблетку. Але щоб вилікувати молочницю остаточно, потрібний комплексний підхід. Він індивідуальний і завжди проходить у кілька етапів, тому краще звернутися за допомогою до свого гінеколога.

Яка профілактика молочниці?

Потрібно дотримуватися гігієни, займатися захищеним сексом, збалансовано харчуватися, не нервувати і зміцнювати імунітет. Тоді цієї проблеми з тобою ніколи не станеться.

Чоловіки хворіють на молочницю?

Ні, не хворіють. Але можуть бути її носієм. Тому неможливо визначити, чи є у чоловіка молочниця. Пам'ятай: навіть якщо видимих ознак хвороби чоловік не має, краще використовувати під час сексу презерватив.

Якщо ти лікуєш молочницю, партнер теж маєш пройти лікування. А оскільки у вас одна мікрофлора, секс у цей час має бути лише захищеним.

мужчина у врача

Попередній пост
лімфодренажний масаж
Як зробити лімфодренажний масаж самостійно: 3 лайфхаки
Наступний пост
перекус
ТОП-13 продуктів для перекушування, від яких ми гладшаємо - чим їх краще замінити

Новини партнерів

Fresh

Весілля

Дерев'яне весілля: як відсвяткувати 5 років від дня весілля

Практичні поради та ідеї для затишного та незабутнього святкування, які підходять для різних вподобань та бюджетів.
Психологія

Розвиваючі мультфільми для дітей 2 років

Зібрали найкращі мультики для дітей.