5 напоїв, які допоможуть заснути

напої для сну
Просто пий та спи!

Часто буває, що ми не можемо заснути кілька годин і лише повертаємось у ліжку. Усьому виною - думки в голові. Тобі може допомогти один із цих напоїв.

Лавандовий чай

Лавандовий чай допомагає знизити рівень гормону стресу, заспокоїти мозок і підвищити вироблення дофаміну. Тому лаванда так широко застосовується для нормалізації сну. Щоб приготувати чай, залий 2 ложки свіжих або сушених квітів лаванди окропом і дай настоятися - чим довше, тим більш насичений смак і сильніший аромат.

Лавандовый чай

Ромашковий чай

Це найвідоміший і найпопулярніший заспокійливий напій від стресу та для нормалізації сну. Його використовували цілі покоління. Але май на увазі, що ромашковий чай рекомендується пити не пізніше ніж за 2 години до сну.

Натуральний вишневий сік

Натуральний сік вишні сприятливий для міцного сну, оскільки містить триптофан та мелатонін. Триптофан - це амінокислота, яка допомагає виробленню гормону радості серотоніну. Своєю чергою, мелатонін – регулятор сну в нашому організмі, і він залежить від серотоніну. Якщо не можеш заснути, регулярно пий вишневий свіжий сік за пів години до сну.

Натуральный вишневый сок

«Золоте молоко»

Багато хто здивується, що це за молоко таке. Якщо ти досі не чула, то скоріше записуй рецепт. Це індійський напій, який готується з молока, куркуми та меду та приймається не тільки для гарного сну, але й для загального оздоровлення організму.

Інгредієнти:

1 склянка рослинного молока (соя, мигдаль, кокос чи інше);

1 ч. л. меленої куркуми;

1 ч. л. кокосової олії;

1 ч. л. меду;

0,5 ч.л. мелений мускатний горіх.

Приготування:

Кокосове масло поклади в миску і постав її на вогонь. Додай куркуму та сформуй пасту. Додай молоко. Весь цей час суміш заважай. Коли напій закипить - зніми з вогню і дай трохи охолонути.

Відвар з мелісою

Меліса поряд з м'ятою з давніх-давен використовується як заспокійливе для зняття тривожності і як засіб для сну. Просто завари кілька гілочок окропом води, дай настоятися 15 хвилин і пий. Можна разом із медом.

Отвар с мелиссой

Попередній пост
волосся і шкіра
Що з'їсти, щоб волосся і шкіра були гарними: чек-лист від нутриціолога
Наступний пост
дівчина енергія
5 продуктів, які підбадьорять тебе в зимові холоди

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.
Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна