5 причин, чому важливо їсти чорнослив взимку

користь чорносливу
Слива була одним із перших плодів, які стали висушувати. І, треба сказати, дуже вдало!

Сухофрукти взимку - дуже зручні ласощі. І в компот можна додати, і в кашу, і в м'ясо, і десерт. Це не тільки смачно, але й корисно, особливо в холод, коли асортимент свіжих фруктів обмежений. Чорнослив – це висушені сливи: він не менш корисний, ніж свіжі сливи та при цьому доступний цілий рік.

Багатий вітамінний склад

До складу чорносливу входять кальцій, фосфор, магній, йод, цинк, мідь, клітковина, органічні кислоти. Він багатий калієм - у чорносливі його в півтора раза більше, ніж у бананах. Також у ньому присутні вітаміни В, Е, РР та провітамін А.

Для енергії

У зимові дні ми найчастіше хочемо спати, ніж пильнувати. Але так у тебе є ризик зимувати у ліжку, а це нікуди не годиться! У чорносливі є глюкоза, сахароза та фруктоза – вони відповідають за енергію, активність та тонус. Тому цей сухофрукт корисно їсти вранці. До речі, чудова добавка до сніданку.

чернослив

Від депресії

Взимку рівень тривожності підвищується. тому дуже важливо не дозволити собі впасти в депресію. Для стабільності нервової системи потрібні вітаміни групи В, які містяться у чорносливі. До речі, в давнину сушені сливи вважалися дуже ефективним засобом від стресу та депресії. Його додавали до багатьох м'ясних та овочевих страв.

Калорійність чорносливу 231 ккал на 100 г. Це близько 10 плодів із кісточкою.

Для імунітету

У чорносливі велика кількість вільних радикалів, що борються з бактеріями, та вітаміну С – це потужний антисептик, який зміцнює імунітет та бореться з вірусами. У період холодів це особливо актуально, адже підвищується ризик підхопити застуду. Для зміцнення імунітету фахівці рекомендують з'їдати 2-3 сливи щодня.

чернослив

Для красоти

Чорнослив містить велику кількість антиоксидантів, які допомагають уповільнити процес старіння та запобігти появі зморшок, пігментних плям, висипів та подразнень. Плюс до всього в чорносливі є вітаміни краси, які сприятливо діють на колір шкіри, її пружність.

Попередній пост
Зимової надбавки не буде
9 простих правил харчування взимку, які допоможуть зберегти фігуру стрункою
Наступний пост
Як відрізнити грип від застуди
Як відрізнити грип від застуди та боротися з цими захворюваннями

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Групи підтримки – що це таке і чому вони корисні? Розповідає психологиня

Влучне сказане добре слово, обійми, повідомлення «Я в тебе вірю», та навіть посмішка незнайомця чи незнайомиці впливають на наш емоційний стан.
Весілля

Фаянсове весілля: як відсвяткувати 9 років від дня весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Страх змін: що це і як не дати йому вплинути на ваше життя?

Психологічний підхід до подолання страху змін.
Шоубіз

«У шкіряній куртці та боді»: Лілія Ребрик продемонструвала сміливий образ після третіх пологів

Ведуча проєктів на телеканалі «Дім», актриса Лілія Ребрик поділилася пікантним фото.