Як зняти стрес: 5 способів заспокоїтися прямо зараз

Як зняти стрес
Що робити, якщо стрес заважає працювати, діяти і навіть думати?

Коли негативне почуття стресу пеленою заплющує очі та стискає груди – тобі терміново треба заспокоїтися. Інакше це негативно позначиться на здоров'ї та якості життя. Допоможуть у цьому деякі способи релаксації.

Слухай заспокійливу музику

Звукова терапія досліджена багатьма експериментами та доведено, що правильна музика може швидко заспокоїти та навіть приспати. Фішка полягає у ритмі. Зверніть увагу, що композиція має бути не менше 8 хвилин – музика для йоги, медитації, звуки природи.

как побороть стресс

Ароматерапія

Аромат деяких ефірних олій може придушити стресові емоції. Зокрема, це запахи лаванди та розмарину, а також олія іланг-ілангу та апельсина. Наприклад, ти можеш носити одне з масел із собою прямо у флакончику і в стресові моменти витрусити 1-2 краплі на зап'ястя. Тепер спокійно і глибоко вдихни аромат, зробивши кілька таких вдихів.

запахи от стресса

Також можеш робити ароматерапію домівки, використовуючи свічки або зволожувач повітря, до якого можна додати кілька крапель олії.

Займися справою

Давно доведено, що фізична праця допомагає придушити негативні думки. Тому зроби щось максимально зосереджено, наприклад, вимий посуд або зроби генеральне прибирання. Розклади папери на робочому столі тощо.

как успокоиться

Випий чай

Трав'яний чай також допоможе заспокоїтись. Краще вибрати чай із ромашкою, мелісою або лавандою. Пий повільно та великими ковтками.

как снять стресс

Прийми ванну

Якщо ти перенервувала і не можеш заснути, зняти стресові емоції та добре розслабитися допоможе ванна. Для того, щоб вона була ефективнішою, до неї бажано додати ефірні олії: пара крапель олії лаванди, лимона, жасмину, шавлії, бергамоту; або сандалової олії. Також це можуть бути хвойні пахощі.

как снять стресс

Попередній пост
Вправи для спини на стільці
4 вправи для спини, які можна робити, не встаючи зі стільця
Наступний пост
iHerb
Заради вашої краси та здоров’я: iHerb приготував ексклюзивні знижки до дня народження магазину

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«Я не потерплю наклепу»: Аліна Доротюк розповіла про зіркові інтерв’ю та хейт

Між раундами шоу «єПитання» журналістка Аліна Доротюк також розповіла, в якому випадку вступає в дискусію з коментаторами.