ТОП-7 продуктів, які варто забрати з раціону під час менструації

місячні їжа
Багато жінок не замислюються, що болісні відчуття під час місячних багато в чому можуть залежати від харчування. Які продукти варто виключити?

Багатьом жінкам знайома дратівливість, біль, що тягне внизу живота, загальна слабкість і, як наслідок, поганий настрій і самопочуття під час менструації. Якщо ти теж стикаєшся з такими проблемами щомісяця, не поспішай тягтися до упаковки з пігулками. Організму можна допомогти, просто змінивши харчування на час місячних. Отже, які продукти тобі краще не їсти, щоби залишатися бадьорою в цей період.

Солона їжа

Під час місячних виникає набряклість. Тому не досолюй їжу та звертай увагу на етикетки при покупці продуктів у магазині. Якщо багато солі, вибери менш солоний аналог. Сіль та продукти з високим її вмістом затримують рідину. А якщо під час «червоних днів» у тебе тяжкість і набряклість у всьому тілі - зайва рідина тобі ні до чого.

Соленая пища

Кофеїн

Напій бадьорості теж не найкращий друг у цей період. Жінки та дівчата під час менструації таким чином відрізняються дратівливістю, а збуджуючі напої лише посилять стан. Якщо ти кавоманка та життя без кави собі не уявляєш, можна замінити каву цикорієм, купити баночку кави без кофеїну або просто звести її вживання до мінімуму.

Рафіновані продукти

Так-так, улюблений гамбургер і картопля-фрі теж входять до рафінованих продуктів. Це тільки на перший погляд здається, що вони допомагають «заїсти» погане самопочуття. До цієї ж категорії можна віднести всі напівфабрикати та ковбаси. Все, що містить транс жири, знижує рівень гормону естрогену. Якщо рівень цього гормону падає, менструація стає рясною та болісною.

гамбургер и картошка-фри

Алкоголь

Чи не найкорисніший продукт навіть у звичайний день. У період менструації його краще не вживати. Вже давно відомо, що алкогольні напої можуть як викликати дисменорею (біль у нижній частині живота), так і посилити вже наявну. Тому якщо є звичка випити келих вина для підвищення настрою, відклади її на тиждень.

Газовані напої

Всі газовані напої, що так і приваблюють нас яскравими етикетками, містять фосфати. Фосфати, своєю чергою, перешкоджають засвоєнню заліза. Під час місячних твій організм навпаки потребує додаткового заліза. Тож улюблений лимонад можна купити пізніше.

Солодощі

Жуєш цукерки, сидячи на дивані? Відклади вазочку і спробуй не йти на поводу у свого організму. Якщо так тягне на вуглеводну їжу, краще задовольнити потребу кашею, овочами, а цукор заміни фруктами. Тортики допомагають лише на якийсь час відчути себе краще, а потім тільки посилюють тривогу і стрес.

Сладости

Бобові

Менструація, зазвичай, супроводжується невеликим здуттям. Щоб не посилити ситуацію, краще поки не вживати горох, маш, нут, квасолю та сочевицю. Звичайно, про користь цих продуктів вже давно ніхто не сперечається. Але прибери їх тільки на якийсь час, щоб відчути себе краще.

Попередній пост
сидяча робота
4 продукти, які обов'язково потрібно включити до раціону при сидячій роботі
Наступний пост
Як доглядати за грудьми
4 правила догляду за грудьми, яких обов'язково потрібно дотримуватись

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Корисні властивості лохини для дітей та дорослих

Лохина у вашому раціоні – переваги та протипоказання.
Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.