7 найчастіших причин затримки менструального періоду

Затримка місячних
Регулярний менструальний цикл для жінки – ще один показник гарного здоров'я. А ось регулярні збої в ньому найчастіше свідчать про якісь проблеми та нездужання.

За прийнятими нормами затримка до 5 днів ще не дає підстав для паніки та переживань, оскільки вважається абсолютно нормальним, допустимим явищем. А ось все, що більше - вже привід для занепокоєння. Розберемо 7 найчастіших причин затримки менструального періоду.

Гормональна контрацепція

Вперше, використовуючи гормональну контрацепцію або роблячи заміну одних препаратів на інші, може статися затримка і навіть пропуск менструального періоду. Це відбувається через гормональну перебудову організму і не завдає шкоди. Але проконсультуватися з лікарем у разі виникнення подібної ситуації не буде зайвим.

Інтенсивні фізичні навантаження

Якщо вони надто великі для твого організму, то викликають свого роду стрес і швидше шкодять йому, ніж покращують. Перенавантаження провокує хронічну втому, а те, своєю чергою, порушення менструального циклу. Анаболічні стероїди, у поєднанні з активним спортом, автоматично підвищують рівень тестостерону - зовсім не жіночий гормон, який і викликає затримку менструації. Все має бути в міру: 3-4 рази на тиждень цілком достатньо для підтримки фігури у формі.

Задержка месячных

Жорсткі дієти

За них йде стрімка втрата ваги, що дуже погано позначається на жіночому здоров'ї. Звідси й затримки, і навіть перерви у циклі. При недостатній вазі овуляція взагалі може не наступати, оскільки організм розуміє, що у такому стані не здатний до виношування плода.

Стрес

Про шкоду стресу написано чимало статей. Хронічний стрес згубно впливає на твій імунітет, негативно відображається на зовнішньому вигляді, є однією з причин багатьох захворювань і, до всього, цикл не регулярним.

Часто дівчата навіть відзначають, що в періоди підвищеного стресу у них посилюються хворобливі відчуття під час менструації. Щоб уникнути всього цього, потрібно приділяти достатню кількість часу на сон, вести активний спосіб життя, старіють менше нервувати через дрібниці.

Задержка месячных

Гормональні порушення

Саме вони часто стають причиною збоїв у менструальному циклі або частих та тривалих затримок. У такому разі найправильніше здати необхідні аналізи та з'ясувати причину того, що відбувається, тим самим запобігти виникненню можливих захворювань, викликаних порушенням гормонального фону.

Ожиріння, надмірна маса тіла

Негативно впливає на функціонування всього організму та окремих його систем. Стає однією з причин порушень менструального циклу і, як наслідок, спричиняє тяжкі порушення дітородних функцій організму. Тому слід контролювати зайву вагу, тому що вона не тільки з естетичної точки зору проблематична, але й негативно впливає на фізичний стан в цілому.

Задержка месячных

Вагітність

Її також не варто виключати із можливих причин затримки місячних, якщо ти живеш статевим життям. Адже ще не вигадали той контрацептив, який би гарантував 100% захист. Благо експрес-тести для виявлення вагітності продаються в кожній аптеці та в застосуванні дуже прості та зручні.

Попередній пост
Порушення ритму серця
Порушення ритму серця: просто стрес чи хвороба?
Наступний пост
вправи Кегеля
Як правильно робити вправи Кегеля для підвищення сексуальності: 6 секретів

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.
Весілля

Олов'яне весілля: як відсвяткувати 10 років від дня весілля

Все, що вам потрібно знати про десяту річницю весілля.
Lifestyle

«Тримай спину!»: лікарі-невропатологи – про неврологічне здоров’я українців під час війни

Як змінилися запити українців у галузі неврології за минулі два роки, які зараз у лікарів-невропатологів пріоритети, чому неврологія стала стратегічною галуззю під час війни.