6 зігріваючих напоїв, які допоможуть прискорити метаболізм та зміцнити імунітет

Зимові напої для метаболізму
Не знаєш, як зігрітися після спекотного літа? Все ніяк не звикнеш до холодного дощу, снігу та низьких температур? Ми підготували перелік із шести напоїв, які обов'язково допоможуть тобі зігрітися.

У холодну пору року обмін речовин сповільнюється і виникає тенденція до набору зайвих кілограмів. Підвищ свій метаболізм корисними зігріваючими напоями.

Гарячий напій з яблуком та корицею

Для приготування такого зимового детокс-напою використовуй зелені сорти яблук. Половину яблука наріж тонкими скибочками, поклади в термос або чайник для заварки, туди додай паличку кориці. Залий 1 л окропу, дай настоятися щонайменше 10-15 хвилин. Ароматний вітамінний напій готовий до вживання! Пити його слід вранці натще – це допоможе запустити метаболізм, сприятиме виробленню тепла організмом та зміцнить імунітет.

яблоки

Імбирний чай із апельсином

Візьми 18 г кореня імбиру, подрібни його на дрібній тертці. З половини апельсина вичавлюй сік, другу половину наріж скибочками. Поклади в заварник чорний чай (7 г), подрібнений імбир, мелену гвоздику (2 г) та залий 200 г гарячої кип'яченої води. Дай настоятися 15 хвилин. Додай у заварку сік апельсину. Перед вживанням розбавте заварку кип'яченою водою, додавши скибочку апельсина і чайну ложку меду.

апельсин

Зелений чай з ананасом

Поєднання цих двох відомих жироспалювачів дає приголомшливий ефект! Зелений чай з ананасом чудово стимулює обмін речовин, надає енергію на весь день і чудово зігріває у холоди. Щоб приготувати напій, достатньо заварити зелений чай і додати шматочки дрібно нарізаного ананаса. Необхідності в підсолоджувачах немає, тому що фрукт дасть і кислинку, і насолоду.

ананас

Какао з імбиром та апельсиновим соком

Відмінний кавозамінник – це чашка ароматного какао з додаванням апельсинового соку та пряними нотками імбиру. Какао сприяє виробленню в організмі «гормону щастя» – серотоніну та ефективно усуває почуття голоду. А апельсиновий сік стимулює обмін речовин та підвищує імунітет. Приготувати такий напій дуже легко. Видави сік з половини апельсина і натрій трохи цедри. Какао звари на воді, додай у нього сік апельсина і щіпку сушеного імбиру. За бажанням у напій можна додати трохи меду чи кленового сиропу.

имбирь

Шавлієвий чай

Випиваючи невелику чашку такого чаю перед сніданком, ти сприятимеш здоров'ю ШКТ та організму загалом. Щоб приготувати напій, візьми 15 г свіжого листя шавлії, сік одного лимона та залий літром гарячої води. Через пів години проціди та пий невеликими порціями.

Шалфейный чай

Чай лате з прянощами

Цей вишуканий напій чудово підбадьорить і підвищить настрій. Готується він так: залів 1-2 ст. л. чорного чаю 2 склянками окропу, перелий у каструлю, додай 2 склянки молока та прянощі (кардамон, корицю, мускатний горіх, сушений імбир). Доведи до кипіння, зніми з вогню та проціди. За бажанням можна додати до чаю лате трохи меду.

латте с пряностями

Попередній пост
критичні дні
7 міфів про «критичні дні», які заважають нам жити
Наступний пост
застуда
Як запобігти застуді при перших симптомах: ефективні методи

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.