Як запобігти застуді при перших симптомах: ефективні методи

застуда
Якщо застуди не вдалося уникнути, треба діяти негайно!

Восени та взимку можливо легко застудитися. Варто перемерзнути та імунітет падає, а віруси атакують. І ось ти почуваєшся втомленою та розбитою, болить голова, з'явився нежить… Але думати про хворобу ніколи!

За допомогою домашніх рецептів застуду можна перемогти на початковій стадії.

Врятуємо ніс від нежитю

Ці дієві методи боротьби з нежитю прискорять твоє одужання у сім разів!

Отже, почни лікування...

…з часнику. Подрібни дві головки часнику, залий їх літром води, залиш на годину. Проціди через сито, а потім пульверизатором розпорошили цей настій по квартирі.

...за допомогою буряків. Натри сирий буряк на дрібній тертці, видави сік через шар марлі. Розведи водою у пропорції 1:1, закопуй ніс по 5-6 разів на день.

девушка кашляет

Вип'ємо гаряченького!

Постарайся якнайбільше пити: рідина вимиває з організму шлаки та токсини.

Чай з імбиру з часником швидко перемагає застуду: імбир знімає запальний процес, зменшує біль у горлі, а часник добре справляється з вірусами та мікробами. Дрібно наріжте невеликий шматочок кореня імбиру, залийте 2 склянками води, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні 5 хвилин. Проціди, додай часточку лимона. Перед тим як випити, додай у склянку 1 ч. л. меду та видави зубчик часнику.

Приготуй настій із листя або плодів малини: 4 ч. л. сухого листя або ягід поклади в термос і залий 1 склянкою окропу. Наполягай дві години. Пий гарячим по пів склянки 4 десь у день. Настій із сухого листя малини – ефективний засіб для полоскання горла.

Якщо у тебе немає проблем із ШКТ, можеш використовувати такий засіб: дрібно наріж велику цибулину, залий склянкою молока та нагрій. Процідити та випий. Для смаку можеш додати 1 ст. л. меду.

Змішай 2 ст. л. журавлинних ягід, 1 ст. л. квітів календули та 3 ст. л. плодів шипшини, залий 0,5 літра окропу, наполягай протягом двох годин, пий тричі на день.

Вилікує олія

Ароматні субстанції допоможуть твоєму організму більш ефективно впоратися з хворобою, що настає.

Змішай 1/2 склянки рафінованої олії, 11 крапель ефірної олії шавлії, стільки ж крапель ефірної олії евкаліпта, 2 краплі ефірної олії з листя кориці. Легкими ніжними рухами нанеси суміш олій на область горла та верхню частину грудної клітки. А потім одягни фланелеву піжаму і під ковдру! Постарайся повторити процедуру кілька разів на день.

Від болю в горлі врятує олія сандалу. Масажними рухами втирай його в ділянці шиї та біль поступово вщухне.

Олія чебрецю зніме набряк слизової оболонки. Капни кілька крапель на серветку і подихай над нею.

Допоможе фізична активність!

Застуду можна вилікувати лише гарячими ножними ваннами чаєм з малиною, а й фізичними вправами. Для лікування нежиті немає нічого кращого, ніж динаміка, тому не відлежуйся в ліжку, а більше рухайся. Можеш виконати також кілька нескладних вправ, наприклад, нахили вперед і сторони, присідання.

девушка зарядка

Швидка допомога при застуді

Якщо біль у горлі не вщухає, вибери один із наступних рецептів і забудь про неприємні відчуття!

Подрібни пів склянки ягід обліпихи, залий склянкою гарячої води. Полощі горло кожні дві години. Масло обліпихи можеш змастити мигдалики.

Якщо в тебе немає алергії на продукти бджільництва, можеш приймати настоянку прополісу, її ти знайдеш у будь-якій аптеці. Розведи 30 крапель на 1 ст. л. теплої кип'яченої води та приймай після їжі вранці та ввечері. Постарайся нічого не їсти та не пити протягом пів години після цього.

Допоможе також тепла мінеральна вода «Боржомі» із молоком у пропорції 1:1.

Скористайся перевіреним народним засобом: у склянку гарячого молока додай 0,5 ч. л. харчової соди. Пий тричі на день. Лужне пиття пом'якшить біль у запаленому горлі!

девушка в кровати

У тебе вдома є зволожувач повітря? Діставай його з комори! У розпал опалювального сезону повітря у квартирах особливо пересушене, а це дуже шкідливо для всіх слизових. В результаті місцевий імунітет носоглотки падає та організму важче боротися з вірусами. Тому обов'язково зволожуй повітря. Якщо немає зволожувача, просто розвіш на батареях вологі рушники, розстав місткості з водою. Ти відчуєш, що полегшало дихати, а пирхота в горлі поменшало.

Любиш солодке? Тоді у чашці гарячого молока з цукром розведи 0,5 ч. л. олії какао або шматочок білого шоколаду. Смачно, дуже корисно та полегшить перебіг хвороби!

Крапни на шматочок цукру краплю камфорного масла. Повільно, як льодяник, розсмокчи його. Озноб, нежить і біль у горлі зникнуть!

Попередній пост
Зимові напої для метаболізму
6 зігріваючих напоїв, які допоможуть прискорити метаболізм та зміцнити імунітет
Наступний пост
Зимової надбавки не буде
9 простих правил харчування взимку, які допоможуть зберегти фігуру стрункою

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.