Як прискорити метаболізм? 7 хитрощів для швидкого схуднення

гарна дівчина
Якщо всі твої старанні спроби швидко схуднути не мали успіху, можливо, справа в метаболізмі? Чим швидше відбувається в організмі цей процес, тим швидше спалюються калорії.

Метаболізм - це процес, який служить перетворення з'їденої їжі в енергію. І якщо тобі не вдається швидко схуднути, то спробуй прискорити свій метаболізм. Але як це зробити правильно?

Щоб швидко схуднути – регулярно тренуйся

Кардіотренування повинні бути присутніми три-чотири рази на тиждень. Це підхльосне метаболізм і ти спалюватимеш калорії навіть у стані спокою.

Практика показує, що подібні тренування – чи не найкращий спосіб прискорити свій метаболізм до максимального рівня та швидко схуднути.

Щоб швидко схуднути - уникай строгих дієт

Якщо ти хочеш прискорити свій метаболізм, такі дієти не для тебе. При цих дієтах висока ймовірність втрати м'язової маси, а це уповільнить твій метаболізм.

У результаті організм почне спалювати менше калорій, ніж до початку дієти, і після її завершення втрачені кілограми дуже швидко повернуться.

метаболизм

Щоб швидко схуднути – не забувай про нічний сон

При нестачі сну організм виробляє менше лептину – гормону ситості, і більше греліну – гормону голоду. І тоді людина їсть більше, ніж слід. Чим більше ти спиш уночі, тим активнішим буде обмін речовин протягом дня.

Вчені рекомендують спати в прохолодному приміщенні та не ховатися під ковдрою. Тоді метаболізм уночі покращиться, і організм спалюватиме більше калорій.

Щоб швидко схуднути – визнач потрібну кількість калорій

Метаболізм – хімічний процес, який перетворює їжу на паливо. Точне розуміння порядку дня допоможе тобі усвідомити, скільки насправді потрібно енергії.

Розрахуй кількість витрачених калорій і трохи знизу його. Так ти підштовхнеш організм на більш ефективну роботу і швидше зможеш схуднути.

Щоб швидко схуднути – пий воду з лимоном

Починай свого ранку склянкою води з лимоном. Лимонна кислота відіграє в енергетичному циклі, вона допоможе тобі зберегти належний рівень імунітету.

Також для швидкого схуднення пий більше чистої води без цукру та інших добавок.

  • Не варто пити багато води за один раз. Для швидкого схуднення пий воду регулярно, але невеликими порціями. В ідеалі близько 100 мл за раз.
  • Не пий воду під час і одразу після їжі. Заведи корисну звичку випивати 1 склянку води за 10 хвилин до їди.

девушка пьет воду с лимоном

Щоб швидко схуднути – харчуйся 5-6 разів на день

Вчені довели, що ті люди, які регулярно перекушують, загалом за день з'їдають менше.

При збільшенні кратності прийомів їжі рівень цукру в крові підтримується на достатньо рівному рівні, твій метаболізм знаходиться на постійному низькому старті, і ти спалюєш більше калорій протягом дня.

І в жодному разі не дозволяй собі голодувати!

Щоб швидко схуднути – не ігноруй сніданок!

Важливо не тільки що ти їси, а й коли. Запам'ятай, від сніданку не можна відмовлятися в жодному разі, саме він дає потужний стартовий заряд твоєму обміну речовин.

Зверніть увагу, щоб ранковий прийом їжі був багатий на поживні речовини й особливо білком. Це може бути вівсянка з ягодами та мигдальним горіхом, омлет зі шпинатом, нежирним сиром та шматочком цільнозернового хліба або сир з ягодами.

Попередній пост
сушка
«Сушка» тіла: мінус 7 кілограмів за тиждень
Наступний пост
Чим харчуватися влітку
Як збалансувати режим харчування у спекотний період: три важливі правила

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Групи підтримки – що це таке і чому вони корисні? Розповідає психологиня

Влучне сказане добре слово, обійми, повідомлення «Я в тебе вірю», та навіть посмішка незнайомця чи незнайомиці впливають на наш емоційний стан.
Весілля

Фаянсове весілля: як відсвяткувати 9 років від дня весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Страх змін: що це і як не дати йому вплинути на ваше життя?

Психологічний підхід до подолання страху змін.
Шоубіз

«У шкіряній куртці та боді»: Лілія Ребрик продемонструвала сміливий образ після третіх пологів

Ведуча проєктів на телеканалі «Дім», актриса Лілія Ребрик поділилася пікантним фото.