Як вчасно розпізнати вірусну інфекцію у дитини: 4 ознаки, на які варто звернути увагу

вірусна інфекція
Відомо, що діти дуже часто хворіють на ГРВІ. Але коли саме наявність інфекції в організмі дитини призводить до важких ускладнень?

Лікарі часто пояснюють батькам, що навіть абсолютно здорова дитина, яка ходить до дитсадка, хворіє на ГРВІ від 6 до 12 разів на рік. За словами експерта програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» та доктора Євгена Комаровського, це нормальна реакція організму.

Діти часто хворіють і легко одужують. Але в деяких випадках ГРВІ стає так, що бактерії спричиняють ускладнення стану малечі. Наприклад, у дитини були кашель і нежить, а потім раптом виникає запалення легень. Як цього уникнути?

больной мальчик

Щоб вчасно допомогти дитині, зверніть увагу, як протікає хвороба.

  1. Після трьох днів з її початку зазвичай поліпшується загальний стан. Але якщо на четвертий день ГРЗ дитині стало ще гірше – зверніться за медичною допомогою.
  2. На 5-6 день ГРВІ в крові утворюються антитіла, і температура повинна нормалізуватися. Якщо цього не сталося – лікар має оглянути дитину.
  3. Ви помітили погіршення стану після покращення. Наприклад, впала температура, а потім різко піднялася, і дитина почала сильніше кашляти.
  4. Невідповідність тяжкості стану та показань температури. Наприклад, у дитини 37,5, а вона млява і бліда.

больная девочка

Блідість шкіри – дуже специфічний симптом, який означає спазм судин. А це часто реакція на токсини, які виділяють бактерії. Якщо у дитини висока температура, але яскрава рожева шкіра – це безпечно. А от коли 37,5, а малеча бліда – це ознака бактеріальної інфекції. Тому потрібно терміново звернутися до лікаря.

Фото у тексті: Стоковые изображения от Depositphotos

Попередній пост
голос
Якщо пропав голос: що не можна, а що можна робити для його відновлення
Наступний пост
стретчинг
Стретчинг: повільний спорт, швидкі результати

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

Олександр «Терен» – можливий новий герой шоу «Холостяк»?

Український захисник зізнався, що чекає запрошення на популярну романтичну ТБ-програму.
Психологія

Що робити, коли не можеш ухвалити рішення?

Чи відчуваєте ви перевантаження від надмірності думок, які переплітаються і заважають зосередитись? Дайте можливість вашій нервовій системі стабілізуватися.
Шоубіз

Наталка Денисенко розповіла про особливе місце у Чернігові

Другий день Україна у скорботі за загиблими в результаті ракетного обстрілу Чернігова. Це дуже гарне старовинне місто, про яке в багатьох з нас є теплі спогади.
Весілля

9 років весілля: як відсвяткувати та що подарувати на фаянсове весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.