7 простих способів позбутися метеозалежності

головний біль метеозалежність
Метеозалежністю страждає зараз чи не кожен другий. Як тільки дощ - голова розколюється, що б ти не робила. А постійно ковтати пігулки – не варіант. Давай розберемося, що варто зробити, щоб зняти головний біль.

Не їж всухом'ятку

Зневоднення тканин, що оточують мозок призводить до подразнення нервів та болю. При нестачі рідини в організмі згущується кров, що ще більше посилює реакцію погоду. Пий 1,5-2 літри води щодня. Тверду їжу, якою ти перекушуєш на ходу, обов'язково запивай водою.

Їж горіхи, боби та імбир

У зелених овочах, помідорах, горіхах, бобах, вівсянці міститься корисний мікроелемент магній. Він регулює приплив крові до мозку та рівень цукру в крові. Разом з вітаміном В6 упорядковує вегетативну нервову систему і знижує метеочутливість. А в імбирі є капсаїцин, який блокує ефект деяких речовин, що викликають запалення кровоносних судин та мігрень. Також капсіацин міститься в зернах гірчиці та перцю чилі.

Розтяжка

Часто головний біль – це біль напруги через застій крові в ділянці комірної зони. М'язи затікають і «кам'яніють». Розімни шию, піднімаючи та опускаючи голову, роблячи повороти та кругові рухи. У кінцевій точці кожного руху потрібно зробити тягучий рух шиєю і зафіксувати шию та голову в такому положенні секунд на 10.

Масаж

Масаж відновлює кровопостачання та дозволяє організму розслабитися. Науково доведено, що масаж хоча б 2-3 рази на тиждень знижує ймовірність виникнення нападів головного болю. Плавними круговими рухами, просуваючись від потилиці до чола, потрібно зробити масаж голови та розслабитися. Біо-точка, що відповідає за нормалізацію тиску, знаходиться під потиличним горбом.

Массаж

Менше кави

Кофеїн звужує кров'яні судини навколо мозку, що спричиняє мігрень. Більш ніж 3 чашки меленого або 5 розчинного спричинять проблеми. Якщо ти часто страждаєш головними болями, спробуй зменшити кількість або зовсім перейди на напої без кофеїну. До речі, гіркий шоколад також є провокатором головного болю.

Тепло – холод

Пульсуючий біль допомагає вгамувати лід або мокрий рушник, прикладений до скронь. Саме там проходять важливі артерії, які постачають кров'ю кору головного мозку. Невелике зниження температури дозволяє швидко заглушити біль голови. Але якщо біль віддає в потилицю – слід покласти щось тепле на задню поверхню шиї – це створить відтік крові та знизить тиск.

виски

Створи атмосферу

Дуже часто ми не можемо впоратися з головним болем без ліків просто тому що не вміємо розслаблятися. Послухай приємну музику, бажано без слів, щоб не концентруватися на сенсі пісні та не починати співати, вчися йогівському контролю дихання. Потрібно дихати животом, збиваючи ритм дихання, це допоможе зняти стрес. І найголовніше – спробуй хоча б на якийсь час очистити голову від усіх сторонніх думок!

Попередній пост
зморшки
4 ефективні способи уникнути появи зморшок під час сну
Наступний пост
лібідо
12 фактів про лібідо, про які ти не знала

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.