5 продуктів, які допомагають боротися із підвищеним тиском

тиск
Якщо ти шукаєш природні способи нормалізувати тиск, зверни увагу на те, що їси. Про те, які продукти допомагають боротися із підвищеним тиском, розповідаємо у нашій сьогоднішній статті.

Частий підвищений тиск загрожує не лише поганим самопочуттям - він також може призвести до пошкодження стінок артерій та спричинити інсульт чи інші серцеві захворювання. Отже, з цією напастю дуже важливо боротися.

Продукти від підвищеного тиску

Зернові (особливо вівсяна каша)

Цільнозернові продукти є чудовим джерелом клітковини та магнію. Також вони багаті на калій, який позитивно впливає на стан серця - а значить, і тиску.

какие продукты помогают бороться с повышенным давлением, как бороться с повышенным давлением

Часник

Часник є ефективними ліками проти підвищеного тиску, оскільки він розріджує кров. Також у ньому міститься аліцин, який діє як антибактеріальний та протигрибковий засіб. Часник допомагає знижувати рівень холестерину в крові та є домашнім профілактичним засобом від інсульту та деяких серцево-судинних захворювань.

Лляне насіння

Додай трохи лляного насіння у свою ранкову кашу, і ефект тебе порадує. Насіння льону забезпечує організм клітковиною, покращує травлення і допомагає збалансувати вагу. До того ж вони містять омега-3 жирні кислоти, які допомагають боротися із запаленнями та інфекціями.

какие продукты помогают бороться с повышенным давлением, как бороться с повышенным давлением

Банани

Банани знижують ризик розвитку серцевих захворювань та допомагають відновити нормальний рівень цукру в крові. Також вони багаті на калій і натрій, які необхідні здоровому серцю.

Абрикоси

Абрикоси – відмінний засіб для боротьби з гіпертонією, причому як у свіжому вигляді, так і в засушеному. Курага так і зовсім рекомендується при проблемах із травленням.

Попередній пост
Напої метаболізм
3 напої, які допоможуть прискорити метаболізм
Наступний пост
темні кола під очима
Що викликає темні кола під очима та як з ними боротися?

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.