10 ранкових звичок, які змінять твоє життя

життя
Насилу прокидаєшся і встаєш зранку, а потім цілий день відчуваєш сонливість і знову мрієш впасти в ліжко?

Ми підкажемо кілька правил, які не лише дозволять прокидатися з радістю, а й загалом допоможуть змінити життя на краще.

Пострибай

Стрибати найкраще на батуті або слушної пружної поверхні. По-перше, ти розганяєш кров по венах. А по-друге, після таких вправ у тебе гарантовано покращиться настрій. Стрибай стільки, скільки можеш собі дозволити – не лише вранці, а й по можливості протягом дня. Це гарна заміна будь-яким штучним енергетикам.

Зроби масаж сухою щіткою

Це різновид масажу, що практикується у СПА-салонах. Хоча його легко можна робити та вдома - ніякого особливого приладдя не потрібно, крім самої щітки. Такий масаж покращує циркуляцію крові та допомагає клітинам швидше оновитися. Стимулює кровообіг та допомагає лімфатичній системі, також покращує м'язовий тонус.

Послухай бадьору приємну музику

Починай свій ранок із музики, яку любиш. Вона зарядить тебе гарним настроєм і допоможе впоратися зі стресом, якщо на тебе чекає активний день.

девушка слушает музыку

Прокидайся раніше

Навчися лягати пізніше і вставати раніше - на світанку. І ти побачиш, наскільки покращиться твоє самопочуття. Річ у тому, що найбільш якісно тіло і мозок відпочивають в опівночі, а сон перед світанком вже має мало значення. Тому логічніше використовувати цей період із більшою користю. Встаючи раніше, ти встигатимеш набагато більше. А бонусом стануть гарні світанки та співи птахів за вікном.

Випивай склянку води після пробудження

Декілька ковтків води після пробудження «запустять» роботу кишківника, шлунка, а через них та інших органів. Бажано вживати теплу воду, щоб забезпечити плавне пробудження організму. Ще краще підготувати склянку води з лимоном і (за бажанням) медом – це найкращий подарунок для тіла, що прокидається.

Почисти язик

Чистять зуби вранці буквально всі, а ось про мову чомусь забувають. Тим часом лікарі рекомендують проробляти цю процедуру регулярно. Це не тільки освіжає порожнину рота, а й допомагає швидко прокинутися. Як бонус – ти будеш набагато краще відчувати смак сніданку.

Зроби зарядку чи просто розтяжку

М'язам, що затекли після сну, потрібно відновитися - і зробити це краще за допомогою елементарних вправ. Навіть якщо тебе вистачить лише на кілька хвилин – це все одно краще ніж нічого.

девушка делает зарядку

Зроби коктейль із зелені

Можна вичавити сік із фруктів або зробити смузі, але найкраще зупинитися на коктейлі зі шпинату та/або листової капусти. Це найкращий вітамінний «енерджайзер» для шлунка. Після цього приготуй легкий сніданок з овочами або омлет.

Усміхнися собі у дзеркало

І роби це щонайменше протягом 30 секунд. Це елемент техніки самонавіювання і він працює на різних рівнях. Посмішка запускає процес вироблення ферментів, які відповідають за гарний настрій. А на психологічному рівні таким нехитрим прийомом ти налаштовуєш себе на позитив. При цьому ніхто не змушує тебе сміятися через силу - досить простої посмішки, наче ти знаєш щось, чого не знають інші.

Напиши на папері три основні справи на поточний день

Не більше не менше – лише три. Це дозволить тобі чітко уявити, що потрібно зробити протягом дня і виділити його головні моменти. Така практика навчить концентрації та допоможе позбавитися від розсіяності та зайвої метушливості. А в результаті зробить тебе впевненішою. Наприкінці дня, викресливши ці справи зі списку речей, ти відчуєш задоволення. Що дозволить тобі спокійно заснути – і прокинутися на світанку нового дня, що відпочила і свіжа.

Попередній пост
безсоння
5 ефективних методів подолати безсоння
Наступний пост
сидяча робота
4 продукти, які обов'язково потрібно включити до раціону при сидячій роботі

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Групи підтримки – що це таке і чому вони корисні? Розповідає психологиня

Влучне сказане добре слово, обійми, повідомлення «Я в тебе вірю», та навіть посмішка незнайомця чи незнайомиці впливають на наш емоційний стан.
Весілля

Фаянсове весілля: як відсвяткувати 9 років від дня весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Страх змін: що це і як не дати йому вплинути на ваше життя?

Психологічний підхід до подолання страху змін.
Шоубіз

«У шкіряній куртці та боді»: Лілія Ребрик продемонструвала сміливий образ після третіх пологів

Ведуча проєктів на телеканалі «Дім», актриса Лілія Ребрик поділилася пікантним фото.