Чим корисний вітамін Е, і як його правильно приймати

вітамін Е
Вітамін Е по праву вважається головним жіночим вітаміном, який відповідає за жіноче здоров'я та красу. У чому користь вітаміну Е, а також як правильно його приймати читай у нашому матеріалі.

Вітамін Е – вітамін, без якого жінка просто не може бути гарною. Його головне завдання – запобігати появі зморшок, а також живити шкіру та волосся зсередини. Так, вітамін Е – дуже потужний жиророзчинний антиоксидант. Тому, щоб відсунути процеси старіння на багато років, необхідно регулярно приймати вітамін Е.

Властивості вітаміну Е

Головна активна речовина вітаміну Е – токоферол. Токоферол, своєю чергою, виводить токсини та інші шкідливі речовини з організму, і навіть перешкоджає утворенню канцерогенів. Крім того, він впливає на роботу жіночої статевої системи, та бере участь у формуванні м'язової тканини.

Приймати вітамін Е можна, як у синтетичному вигляді, так і, вживаючи в їжу продукти, в яких він міститься (олії, м'ясо, пшениця, кукурудза). Щоправда, лікарі кажуть, що задоволення добової норми вітаміну Е потрібно з'їсти дуже багато калорійних продуктів, тому набагато простіше вживати їх у капсулах. Принаймні, якщо ти стежиш за своїм здоров'ям.

Ознаками нестачі вітаміну Е в організмі є апатія, сухе волосся та шкіра, часті напади поганого настрою.

витамин Е

Як приймати вітамін Е

Головне, що потрібно знати при вживанні вітаміну Е - це те, що він краще засвоюється в парі з вітамінами А і С, а також те, що він взагалі не засвоюється з вітаміном Д. Необхідну дозу можна розрахувати, прочитавши інструкцію до вітаміну. Головне, пам'ятай, що не варто перевищувати припустиму дозу.

Хоча вітамін Е практично не накопичується в організмі, при його передозуванні може бути нудота, запаморочення, діарея та навіть підвищений тиск.

витамин Е

Важливо: вітамін Е вживається курсами. Зазвичай курс становить 40-45 днів, після чого необхідно зробити перерву на 3 місяці.

Фото: Depositphotos

Попередній пост
продукти
ТОП-3 смачних продуктів, які допоможуть зміцнити імунітет і вберегтися від грипу та застуди
Наступний пост
рельєфні руки
5 вправ для рельєфних та підтягнутих рук за 10 хвилин на день

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.