Як відростити свої брови: 8 простих кроків до густих брів

Як відростити свої брови
Стаття експерта
Ось кілька лайфхаків, які допоможуть тобі відростити брови.

Олена Колнооченко
Незалежний бьюті-експерт.

Якщо ви годинами дивитеся у дзеркало, мріючи повернути свої незаймані брови, ви не самотні. Пам'ятаю, як уперше мені в руки потрапив пінцет моєї мами і я нещадно вищипувала, що здавались мені тоді, потворно густі брови. І я була особливо старанна, бо мої підліткові роки збіглися з епохою тонких, як ниточка, брів.

На жаль, неможливо повернути час, але повернути собі густі брови цілком реально. І навіть якщо ви ніколи не вищипували свої брови, ви також можете відростити їх і зробити густішими та щільнішими.

Скільки часу потрібно, щоб брови знову виросли? Помітне зростання волосків почнеться приблизно через два-три місяці. Цикл зростання брів становить від трьох до чотирьох місяців, тому потрібно набратися і терпіння та виконувати наступні дії.

Заберіть убік пінцет

Фахівці з брів рекомендують залишити ваші брови у спокої принаймні на два місяці, перш ніж щось міняти. Так що викиньте ваш пінцет – або, принаймні, відкладіть його убік. Навіть, якщо вам хочеться вищипати хоча б одну волосину, яка здається росте зовсім осторонь - у жодному разі цього не робіть, чиніть опір бажанню вищипати. Скасуйте всі зустрічі з бровистами, що працюють воском або нитками. Перший крок до зростання брів - це просто дати їм спокій.

пинцет брови

Зволожте шкіру

Так само, як насіння краще росте в удобреному ґрунті, брови краще ростуть на здоровій шкірі. Тому підготуйте свою шкіру – очищайте, тонізуйте і, найголовніше, зволожуйте її – для максимального оздоровлення волосся. Так, зростання брів насправді починається з правильного догляду за шкірою. Зволожена шкіра стимулюватиме здорові фолікули.

брови

Для максимального зволоження можна використовувати чисту олію марули. Нанесіть кілька крапель на долоню, потім кінчиками пальців помасажуйте масло по всьому обличчю, концентруючись на ділянці брів. Маючи високий вміст олеїнової кислоти, це супер-масло проникає глибше, ніж будь-яке інше масло для обличчя, герметизуючи вологу і відновлюючи минулі пошкодження.

Зволожуйте себе зсередини

Тепер, коли ваша шкіра зволожена, щоб стимулювати здорове зростання брів, необхідно зволожувати себе зсередини. Не секрет, що питна вода є одним із найважливіших факторів для підтримки здоров'я, адже організм дорослої людини складається на 60% з води. Більшість експертів рекомендують не менше восьми склянок води на день, що чудово підходить і для стимулювання росту волосся. Якщо вам важко пити просту воду, ви можете спробувати додати у воду скибочки огірка або лимона, щоб надати їй смачного відтінку.

девушка пьет воду

Покращить свій раціон харчування

Якщо ви дотримуєтеся строгої дієти, це може бути причиною повільного росту волосся, і ситуацію необхідно змінити. Не даючи організму необхідних поживних речовин, важко очікувати, що у вас будуть густі і сильні брови. Дієта, багата на залізо, матиме більше значення. Спробуйте їсти листову зелень якнайчастіше протягом дня, а також авокадо, рибу, горіхи та бобові, щоб стимулювати здоровий ріст волосся.

смузи

Приймайте вітаміни для росту та зміцнення волосся

Здоровий ріст волосся починається зсередини, тому вживання вітамінних добавок є ключовою частиною в процесі росту брів. Ви, ймовірно, чули про чудеса, які біотин може створити з вашим волоссям, і це також відноситься до волосся на бровах. Щоденне вживання біотину - це простий спосіб стимулювати зростання здорового волосся.

витамины

Робіть масаж брів

Масаж для брів може здатися трохи дивним, але не варто їм нехтувати! Масаж брів дуже корисний для стимулювання їх росту. Масаж може допомогти збільшити приплив крові до волосяних фолікулів, які тим самим, отримають більше поживних речовин та кисню, що може призвести до здорового зростання брів. Натисніть кінчиками пальців на кожну брову та масажуйте м'якими круговими рухами. Робіть це вранці та ввечері для досягнення найкращих результатів.

массаж бровей

Нанесіть живильну сироватку для брів

Щоб допомогти вашим бровам рости швидше, вам знадобиться багата на поживні речовини сироватка для брів, щоб живити ваші волосяні фолікули. Зараз можна знайти різноманітні сироватки, що стимулюють ріст брів, проте вибирайте сироватки з натуральними рослинними інгредієнтами без гормонів та токсинів!

сыворотка для бровей

Як правило, такі сироватки дають помітний ріст брів вже через 30 днів. Проте, обов'язково перед використанням такої сироватки проведіть тест на чутливість. Для цього нанесіть її на зап'ястя і поспостерігайте за реакцією протягом декількох годин.

Будьте терплячі

Коли справа доходить до відрощування брів, терпіння безумовно є ключовим моментом. Може пройти кілька місяців, перш ніж побачите помітні зміни. Зробіть фотографії до і після, щоб ви дійсно могли побачити різницю після деякого часу. Якщо ви щодня дивитися в дзеркало на свої красиві брови в надії на зміни, вам буде важче помітити будь-яку різницю.

брови

Попередній пост
догляд за шкірою
8 способів оновити свій режим догляду за шкірою
Наступний пост
Губки як оксамит
Для ніжних поцілунків: як правильно доглядати за шкірою губ

Новини партнерів

Fresh

Foodstyle

Корисні властивості лохини для дітей та дорослих

Лохина у вашому раціоні – переваги та протипоказання.
Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.
Весілля

Олов'яне весілля: як відсвяткувати 10 років від дня весілля

Все, що вам потрібно знати про десяту річницю весілля.