Як позбутися чорних цяток: 8 домашніх масок

Як позбутися чорних цяток
Забиті пори – неприємне явище. Добре, що з ними легко впоратись за допомогою підручних засобів.

Чорні цятки - велика проблема на шляху до красивої та здорової шкіри. Та й давай будемо чесними: настрої вони також не додають. Тому для початку давай розберемося, що вони собою представляють і як з ними можна боротися.

Чорні цятки - відкриті комедони, що сформувалися при повній закупорці шкірних пір. Ця проблема найчастіше зустрічається у власниць жирної та комбінованої шкіри в Т-зоні (чоло, ніс, підборіддя). Чорний колір набувається через те, що пробка, що утворилася, вступає в реакцію з киснем. І ти здивуєшся, що причин цієї проблеми може бути чимало: генетична схильність, порушена робота сальних залоз, незбалансоване харчування, шкідливі звички, гормональний дисбаланс, неправильно підібрана косметика та догляд, стреси та поганий сон.

Але не переймайся, адже вихід є! Ми підготували для тебе кілька рецептів ефективних масок, які допоможуть тобі позбавитися цієї неприємності.

Маска з желатину та вугілля

Тобі знадобиться активоване вугілля, желатин, вода. Перед тим, як приступити до приготування маски, не забудь розпарити обличчя. Потім приступай вже до самої маски. Для початку розітри у ступці одну таблетку вугілля в порошок, потім влий 20 г теплої води або молока і розчини столову ложку желатину. Додай активоване вугілля та ретельно розмішай. Нанеси маску пензликом. Через 20-30 хвилин суміш перетвориться на плівку і тоді можеш підчепити її по краях і зняти. Вмийся прохолодною водою.

Читайте також

Содова маска із сіллю

Для її приготування тобі знадобляться 1 ложка солі, 1 ложка соди, 1 чайна ложка рідкого мила, 1/4 склянки води. Змішай всі інгредієнти до кашоподібної ваги. Завдай її такими ж рухами, як наносиш скраб. Багато наноси на проблемні зони. Потім змий прохолодною водою.

Білкова маска

Спочатку відділи яйце від білка. Потім змочіть ватний диск у білку і нанесіть на проблемну зону, покривши обличчя сухою серветкою. Через 15 хвилин утворюється кірка, яку потрібно видалити впевненими різкими рухами. Якщо цей варіант тебе не приваблює, то не використовуй серветку: просто нанеси та потім змий спінений білок.

Яблучно-медова маска

Натри на тертку або подрібни в блендері половину яблука, додай 1 чайну ложку меду і перемішай до кашки. Потім додай 1 столову ложку лимонного соку і знову перемішай. Нанеси маску на 10-15 хвилин і потім змий.

Маска із глини

Вибирай глину – біла, блакитна, чорна – за своїм типом шкіри. Щоб приготувати маску, розведіть вибрану глину водою до сметаноподібної консистенції. Нанеси на чисте обличчя і залиште на 10 хвилин, після чого змий теплою водою.

Читайте також

Кефіра маска

Тут взагалі не варто морочитися з приготуванням. Просто нанеси кефір на обличчя на 20 хвилин. Ефект досягається завдяки особливим кислотам у його складі, що розчиняють шкірний жир.

Полунична маска

Візьми пару стиглих ягід полуниці та розімни їх вилкою. Можеш додати трохи борошна, щоб вийшла густа кашка. Нанеси її на обличчя на 20-25 хвилин і змий холодною водою.

Маска з кориці

Тобі знадобляться три столові ложки меду та один порошок кориці. Змішай їх. Ефект пілінгу досягається завдяки дрібному помелу спеції. Масажуй обличчя пару хвилин і потім умийся теплою водою.

Попередній пост
Губки як оксамит
Для ніжних поцілунків: як правильно доглядати за шкірою губ
Наступний пост
суха шкіра
5 найпоширеніших помилок догляду за сухою шкірою

Новини партнерів

Fresh

Lifestyle

Привітання з Днем вишиванки у віршах та прозі

Привітання з Днем вишиванки для ваших друзів та близьких.
Фітнес та здоров'я

Чорна королева: що потрібно знати про меланому

Про меланому та причини її виникнення, про профілактику цього підступного захворювання, про те, як важливо вчасно поставити діагноз, про правила життя, які допоможуть берегти вашу шкіру.
Шоубіз

«МастерШеф 13»: чим учасники здивували суддів та хто залишив шоу в 11 випуску

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам довелося вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.