5 ванночок для рук, які стануть у пригоді восени та взимку

ванночки для рук
Саме руки першими страждають від зміни погоди, тому восени їм потрібний особливий догляд.

Як тільки настає осіннє похолодання, стан шкіри рук, на жаль, змінюється не на краще - вона починає пересихати та стає шорсткою. Тому важливо не тільки регулярно зволожувати кремом, але й робити спеціальні ванни. Бери на замітку!

Ванночки для рук бажано робити не рідше разу на тиждень, але краще частіше. Добре, якщо ти їх чергуватимеш.

Олійна

Ця ванночка дуже добре зволожить і наситить шкіру рук., адже використовуються масла оливок, персика, мигдалю, кокоса, жожоби). Злегка олію потрібно злегка підігріти, потім вилити його в посуд і додати 1 ст. л. соку лимона. Тепер опусти руки на 10 хвилин. Після процедури не мий руки водою - нехай олії вберуться.

Картопляна

Рецепт, який використали ще наші бабусі – хоч і давній, але ефективний. Якщо ти вариш картоплю, не поспішай зливати воду. Цей відвар чудово замінить крем для рук. Просто окунь свої ручки в теплу воду, в якій варилася картопля, на міну 10 - така ванночка зволожить і пом'якшить твої руки.

ванночки для рук

Гліцеринова

Для зволоження та харчування шкіри рук в домашніх умовах дуже корисні ванночки з гліцерином. Для цього тобі знадобиться 1 ст. гліцерину, яку потрібно розвести у двох літрах води, додати 1 ч.л. нашатирного спирту та одну склянку відвару ромашки. Опусти руки в розчин на 10-15 хвилин, а потім, не витираючи, змасти їх зволожувальним кремом.

Парафінова

Восени та взимку особливо необхідні парафінові ванночки, оскільки вони допомагають захистити шкіру від впливу морозу та вітру. Плюс відмінно зволожують, покращують кровообіг, сприяють загоєнню мікротріщин, усувають лущення. Ти помітиш, що вже після першої процедури шкіра на руках стане м'якшою.

Для приготування ванночки тобі знадобиться близько 2 кг парафіну, який потрібно розтопити на водяній бані в посудині з високими бортами. Перед процедурою шкіру потрібно продезінфікувати лосьйоном, зробити скраб та нанести крем. У розплавлений парафін руки занурюють на 5-7 секунд, потім виймають і опускають. Таких підходів потрібно зробити 6-8 разів, доки на руках не утворюється товстий шар парафіну. Потім потрібно надіти поліетиленові рукавички, а на них - бавовняні або махрові рукавиці. Чекай 25 хвилин. Видалити залишки парафіну і нанеси на руки живильний крем.

парафинотерапия

З селери

Мало хто знає, але відвар із селери також добре пом'якшує, зволожує та живить шкіру рук. Просто прокип'яти кілька невеликих коренів селери в літрі води протягом 30 хвилин. У цей відвар опусти руки на 20 хвилин.

Попередній пост
мішки під очима
Як позбутися мішків під очима: 3 простих кроки
Наступний пост
догляд за волоссям
Кожному за потребами: важливі правила догляду за волоссям узимку

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.
Весілля

Олов'яне весілля: як відсвяткувати 10 років від дня весілля

Все, що вам потрібно знати про десяту річницю весілля.
Lifestyle

«Тримай спину!»: лікарі-невропатологи – про неврологічне здоров’я українців під час війни

Як змінилися запити українців у галузі неврології за минулі два роки, які зараз у лікарів-невропатологів пріоритети, чому неврологія стала стратегічною галуззю під час війни.