Без прищів та целюліту: що потрібно шкірі до, під час та після фітнесу

фітнес
Правильний макіяж у спортзалі, турбота про шкіру до, під час та після тренування посилюють ефект занять у рази. Перевір, чи все ти робиш правильно, і худни до весни із задоволенням.

Якщо схуднути, скинути стрес і стати схожою на юну безтурботну модель – твоя кінцева мета, то в спортзал ти все ж таки ходиш займатися. Це не подіум, так? Якщо випадково зустрінеться твоя доля недалеко від бігової доріжки, то не розглядатиме стрілочки, рум'яна та укладання. Його, швидше, вразить образ і, можливо, спортивні досягнення… так що давай зосередимося на догляді за шкірою та збільшення ефекту від тренування.

Перед тренуванням

  • Макіяж

Відмовся від багатошарового: основа, консиллер, ВВ-крем, пудра. Саме так забиваються пори, починаються запалення та прищі. Крім того, якщо ти, все ж таки, постараєшся і попітнієш, вся ця краса буде блищати, текти та блякнути. Якщо зовсім ніяк не можеш прийняти себе без макіяжу, а ставки зроблені на спортзал великі, нанеси трохи водостійкої туші на вії, а на губи - олівець для губ практично твого кольору. До речі, англійські візажисти взагалі рекомендують скористатися вазеліном у спортзалі: вії стануть трохи яскравішими, ще й додатковий догляд забезпечиш, губи теж підживиш.

Наша цивілізована пропозиція: спеціальна олія для вій і брів і гігієнічна помада.

  • Крем для обличчя

Перед тренуванням вмийся м'яким очищаючим засобом (вибирай аптечну косметику) і нанеси на обличчя засіб, який завадить випаровуванню вологи з епідермісу (щось із гліцерином, аквабіорилом, компонентами NMF, колагеном, керамідами).

Під час тренування організм активно втрачає воду, тому важливо підтримати шкіру та не допустити зневоднення.

девушка перед тренировкой

  • Засіб від целюліту

Будь-які чарівні засоби для покращення силуету та антицелюлітний крем краще наносити до занять (після – теж можна, але антицелюлітний ефект буде сильнішим, якщо крем працюватиме під час тренування). Арома-масло апельсина, екстракт перцю, камфара та інші термоактивні компоненти прискорять метаболізм у підшкірно-жировій клітковині та твоя боротьба з целюлітом буде набагато успішнішою.

Не знущайся над собою: не намотуй плівку. Так ти створиш парниковий ефект, шкідливий для судин та серця, та й займатись так гидко.

  • Дезодорант

Вибирай саме дезодорант, а чи не антиперспірант перед тренуванням. Антиперспірант блокує потові залози, а тобі якраз потрібно, щоб усе вийшло, щоб організм очистився від токсинів.

Під час тренування

  • Більше води

Не торкайся руками до обличчя. Бризкай термальною водою, промокай одноразовими серветками або чистим рушником (який потрібно щоразу прати).

Не використовуй бризкалки чи тоніки, куди входить спирт. І так: обов'язково пий воду.

Після тренування

  • В душ!

Як би ти не поспішала, якою б не була душова кабінка у твоєму клубі, тобі треба змити зі шкіри токсини. Запах, який від тебе виходить, гарна білизна та одяг, що одягаються на спітніле тіло, – це деталі. Головне: із поверхні шкіри необхідно прибрати результати твоїх старань.

Вмийся теплою водою, для тіла краще використовувати не м'який гель або пінку. Від скрабу відмовся: шкіра зараз розпарена, її легко травмувати.

девушки после тренировки

  • З кремом!

Після душу нанеси на тіло легкий крем або флюїд з антиоксидантами, зволожуючими або заспокійливими компонентами. Шукай кошти на термальній воді, з гіалуроновою кислотою, екстрактами алое та ромашки, мінералами (кальцій та кремнію).

Особливо важливо подбати про зволоження після басейну.

​Фото у тексті: Depositphotos.com

Попередній пост
Відростити волосся
7 лайфхаків, які допоможуть тобі відростити довге волосся
Наступний пост
Як зробити гарний макіяж без тонального крему
Як зробити ідеальний макіяж без тонального крему: 3 лайфхаки

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.
Весілля

Олов'яне весілля: як відсвяткувати 10 років від дня весілля

Все, що вам потрібно знати про десяту річницю весілля.
Lifestyle

«Тримай спину!»: лікарі-невропатологи – про неврологічне здоров’я українців під час війни

Як змінилися запити українців у галузі неврології за минулі два роки, які зараз у лікарів-невропатологів пріоритети, чому неврологія стала стратегічною галуззю під час війни.