5 найпоширеніших речей, які здатні продовжити життя твоєму манікюру

Манікюр
Як кажуть, на поганому фундаменті міцну хату не збудуєш, тому перші кілька важливих моментів належать до підготовки до нанесення манікюру.

Якщо ти не фанатка «чарувати» через день над новими візерунками на своїх нігтиках – то, швидше за все, ти хотіла б продовжити бездоганний стан свого манікюру. Раді сказати, що дотримуючись кількох простих правил, навіть без гель-лаку твоє покриття може протриматися тиждень.

Оновлюй покриття прозорим топером або олією

Топпер, звичайно, дасть більш виражений ефект, його слід наносити раз на 2-3 дні. Олія так не тримається, тому її потрібно оновлювати 1-2 рази на день. Обидва засоби, по суті, роблять те саме – формують додаткову захисну плівку на поверхні лаку, як ми робимо, наприклад, з екранами телефонів. Погодься, що простіше переклеїти нову плівочку, ніж починати повноцінний ремонт?

девушка с маникюром

Візьми за правило мити або прати що-небудь тільки у гумових рукавичках

Повір, за цей пункт тобі скаже «дякую» ще й шкіра рук, яка дуже швидко старіє від постійного впливу лугів із миючих засобів. Крім того, ослаблені побутовою хімією нігті сильніше ламаються та простіше здаються перед грибковими інфекціями. Що стосується лаку, то гаряча вода, абразивні щітки і мило утворюють мікротріщини на гладкій поверхні, між нігтем і лаком потрапляють вода і повітря, від цього він може «облетіти» навіть наступного дня.

Не забувай знежирити нігті перед нанесенням лаку

Так, кутикулу навколо нігтя варто убезпечити, змастивши її жирним кремом або вазеліном, але це зовсім не стосується нігтьової пластини! Будь-який крем створить тонку плівку на поверхні нігтя, через яку лак не зможе добре схопитися з нею. Тому припини старанно змащувати руки перед нанесенням лаку.

Щоб переконатися, що знежирені нігті – просто протри їх серветкою з рідиною для зняття лаку (без ацетону). Якщо на нігті з'явиться білий наліт - значить на його поверхні знежирена, якщо такого ефекту немає - добре витріть його серветкою.

девушка с маникюром

Кожен шар лаку повинен повністю висохнути

Якщо вже ти виділила час, щоб зробити манікюр вдома - то використовуй його розсудливо. Щоб попередній шар лаку добре закріпився, роби перерви в 10 хвилин між нанесенням. Зрештою, тобі не потрібно поспішати до приходу наступного клієнта, як майстру в салоні. Летючі компоненти повинні повністю випаруватися, щоб покриття було максимально стійким.

Не суши лак феном

Цей пункт доповнює попереднє - гаряче повітря, в принципі, шкідливе покриттю, воно пошкоджує його структуру і може викликати появу бульбашок. Якщо ти все-таки хочеш прискорити процес сушіння нігтів – використовуй спеціальні спреї та топер-сушки для лаку. Якщо не подбала про це заздалегідь – допоможе ємність із крижаною водою, в яку потрібно опустити нігті хоча б на 2 хвилини, і крапелька олії на ніготь після цього.

Фото у тексті: Depositphotos.com

Попередній пост
макіяж при проблемній шкірі
Ідеальний тон: 5 нюансів нанесення макіяжу для проблемної шкіри
Наступний пост
маски для росту нігтів
Маски для росту нігтів: 5 найдієвіших рецептів

Новини партнерів

Fresh

Весілля

9 років весілля: як відсвяткувати та що подарувати на фаянсове весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Мультфільми для розвитку дитини від 1 року

У світі, де кожен день є новим відкриттям, мультфільми відіграють ключову роль розвитку дітей у віці одного року.
Lifestyle

В Україні покажуть новий фільм Жиля Леллуша про сучасних Ромео і Джульєтту

Днями один з найпрестижніших кінофестивалів 77th Cannes Film Festival анонсував конкурсну програму.
Весілля

Дерев'яне весілля: як відсвяткувати 5 років від дня весілля

Практичні поради та ідеї для затишного та незабутнього святкування, які підходять для різних вподобань та бюджетів.