Догляд за шкірою навколо очей: все, що треба про нього знати

крем під очі
Якщо вірити рекламі, шкірі під очі потрібен особливий догляд, тому що ця зона - особливо ніжна і схильна до роздратування. Але чи справді це так? Розбираймося, коли та кому крем під очі справді необхідний.

Шкіра під очима дійсно відрізняється від будь-якої іншої на тілі - тут найтонший епідерміс, ліпідний прошарок дуже тоненький, немає сальних залоз, мало колагену та еластину, при цьому розвинена мережа кровоносних та лімфатичних судин. Мовою практики це означає, що шкіра під очима легше пересихає, вона раніше втрачає еластичність і формує мімічні зморшки, тут частіше проявляються зміни пігментації.

Але річ у тому, що з більш простими завданнями впорається і звичайний зволожувальний крем, що зволожує, який підходить шкірі решти обличчя. А з більш складними, наприклад, як горезвісні мішки - один лише крем нізащо не розбереться. Тому ось кілька критеріїв, як визначити, чи потрібна тобі окрема баночка з кремом.

Якщо ти молода і єдина твоя проблема - це сухість шкіри, використовуй звичайний живильний крем з легкою текстурою, без кислот і ретиноїдів.

Найкращий засіб від змін пігментації шкіри навколо очей та фотостаріння – захисний крем від сонця. Його рекомендується наносити обов'язково, так само як і на родимки, свіжі татуювання, вуха. Щоб не викликати подразнення навколо очей, вибирай засіб без ароматизаторів та органічних фільтрів.

девушка в ванной

Постарайся менше використовувати матуючі консилери, що матують, і основи - всі вони сушать і без того схильну до сухості область навколо очей.

Якщо тебе турбують темні кола під очима – швидше за все тобі доведеться підійти до розв'язання питання комплексно. Вибрати крем під очі з компонентами, що сприяють освітленню пігментації, але важливіше знизити кількість стресів, налагодити режим сну, кинути палити. Темні кола також можуть бути та спадковим фактором старіння шкіри через потоншення ліпідного шару – у такому випадку в цій галузі необхідно збільшити щільність жирової тканини. Для цього вдаються до процедури ліполіфтингу – пересадки жирової тканини.

При появі мімічних зморшок та нерівномірної пігментації варто додати продукти, що стимулюють вироблення колагену під очима, а також легкі сироватки з колагеном, пептидами, антиоксидантами, ретинолом.

Набряклість повік - ще одна проблема, що має масу можливих причин, жодна з яких не вирішується кремом. Все що ти можеш зробити – це покращити мікроциркуляцію крові в цій зоні та покращити відтік лімфи. У цьому тобі допоможуть засоби з арнікою, центелою, вітамінами PP, К, С, плацентою та кофеїном, а також лімфодренажний масаж та охолодні патчі, засоби на основі екстракту огірка та алое.

девушка и патчи

Жодних жирних кремів, вони тільки посилять складності відтоку лімфи. І, звичайно, потрібно шукати справжню причину набряків, це можуть бути алергії, зловживання алкоголем, погана робота нирок або просто любов до їжі, що провокує застій води в організмі.

Загалом проблеми шкіри ніколи не вирішуються лише кремами, але з деякими своїми завданнями вони справляються: зволожити, не дати пересохнути, захистити від згубного ультрафіолету, освітлити, охолодити, зробити м'який ліфтинг. Але чарівного ефекту від ще однієї баночки на твоїй поличці чекати не варто.

Попередній пост
макіяж брів
3 лайфхаки зі створення ідеально окреслених брів у домашніх умовах
Наступний пост
догляд за шкірою навколо очей
8 секретів по догляду за шкірою навколо очей, які допоможуть виглядати молодше

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.
Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна