7 лайфхаків, які допоможуть тобі відростити довге волосся

Відростити волосся
Волосся – одна з деталей, на яку чоловіки часто звертають увагу. Їхню доглянутість не можна ігнорувати.

Мрієш про казкові локони, як у Рапунцель, але насправді волосся продовжує сіктися і ламатися? Наші лайфхаки допоможуть тобі відростити волосся, гідне принцеси.

Подбай про шкіру голови

Найпростіше, що ти можеш зробити для здоров'я шкіри голови – щоденний масаж. Навіть без спеціальних технік 5-10 хвилин активізують приплив крові та мікроциркуляцію у тканинах, покращують харчування цибулин. З масками для шкіри голови будь обережна – активні компоненти здатні також викликати алергію.

Для пілінгу шкіри голови можна використовувати звичайну дрібну сіль, цукор, каву, мед – абразив має бути досить дрібний та м'який. Для харчування - додай яєчний білок, реп'яхову, рицинова олія. Зволоження – сік алое, гліцерин.

Олія для кінчиків волосся

Це засіб, який дозволить тобі рідше ходити в перукарні. Тільки пам'ятай, що його потрібно зовсім трохи, щоб не обтяжити волосся. Після миття нанеси кілька крапель олії на долоні, розітріть їх і пропрасуйте по вологих кінчиках волосся. Олія «запаює» кінчики, що січуться, і тобі не доведеться відрізати все, що ти так довго вирощувала.

Масло для кончиков волос

Використовуй активатори зростання

Але будь обережна, обов'язково перевіряй засоби на алергію на невеликій ділянці шкіри. Зверни увагу на засоби, що розігрівають. З натуральних компонентів тобі допоможуть гірчичний порошок, рицинова олія, ефірна олія герані, кориці, екстракт перцю. Наноси такі маски тільки на шкіру голови, вони допомагають посилити приплив крові та поживних речовин до шкіри голови та фолікулів.

Переходь на безсульфатні шампуні

Миття голови - одна з найпростіших щоденних процедур, яка може сильно травмувати волосся і не давати їм відростати. Для дбайливого догляду, переходи на безсульфатні шампуні - це означає, що у складі твого засобу для миття волосся не повинно значитися SLS (Sodium Lauryl Sulfate), SLES (Sodium Laureth Sulfate) та ALS (Ammonium Lauryl Sulfate).

Ці компоненти справді добре чистять, але вкрай токсичні для шкіри голови. Проблемна шкіра голови = слабке, неживе волосся. Спочатку може здатися, що безсульфатні шампуні погано промивають волосся через те, що вони утворюють дуже мало піни.

Температура - ворог довгого волосся

Насамперед це стосується сушіння феном і вирівнювання стайлером. Намагайся використовувати їх якомога рідше, якщо без сушіння феном ти схожа на кульбабу - то хоча б суші їх холодним повітрям і залишай трохи вологи. При необхідності укладання – обов'язково використовуй засоби для термозахисту волосся.

Ще один важливий момент – температура води для миття теж не повинна бути гарячою. В кінці обов'язково ополіскуйте волосся прохолодною водою - так лусочки волосся запечатуються і волосся менше січеться.

девушка сушит волосы

Бережно стався до мокрого волосся

Поки волосся мокре - його легко пошкодити. Тому після митися не треба віджимати, сильно мотати чи агресивно сушити волосся рушником. Рушник для голови має бути м'яким, з коротким ворсом.

Також не варто закручувати волосся у тюрбан. Не розчісуй інтенсивно мокре волосся або використовуй засоби для полегшення розчісування та гребінця з дуже рідкісними зубцями.

Використовуй кондиціонери та маски для волосся

Кондиціонер робить структуру волосся гладкішою. Залежно від складу він може заповнювати порожнечі у волоссі та пригладжувати лусочки, формувати захисну плівку на поверхні волосся. Маски роблять приблизно те саме, тільки інтенсивніше, тому їх застосовувати можна 1-2 рази на тиждень.

Наноси маски та кондиціонери на волосся, відступаючи 2-3 см від шкіри голови - так вона тільки буде швидше жирніти та тобі доведеться зайвий раз мити голову. Прості природні компоненти допоможуть тобі зробити волосся гладкішим або провести пілінг: сік алое, оливкова, абрикосова, лляна олія - для гладкості та зволоження, мед, кефір, сік лимона - м'який пілінг.

Попередній пост
догляд за волоссям взимку
7 важливих правил, які допоможуть зберегти волосся красивим і здоровим в холодну пору року
Наступний пост
фітнес
Без прищів та целюліту: що потрібно шкірі до, під час та після фітнесу

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.