Для ніжних поцілунків: як правильно доглядати за шкірою губ

Губки як оксамит
Шкіра на губах дуже ніжна та тонка, до того ж на ній немає сальних залоз, завдяки яким зволожується шкіра на обличчі та тілі.

Подбай, щоб твої губки завжди залишалися м'якими та ніжними.

Масаж

Один або два рази на тиждень роби масаж губ за допомогою м'якої зубної щітки. Ця процедура посилить приплив крові до губ, зробить їх яскравішими та допоможе уникнути лущення. Занур зубну щітку з м'якою щетиною в склянку з мінеральною водою, потримай хвилину і масажуй легкими круговими рухами спочатку верхню губу, а потім нижню протягом трьох-п'яти хвилин.

  • Увага! Якщо губи вже потріскалися, відклади масаж, поки ранки повністю не загояться.

Надійний захист

Щоб захистити ніжну шкіру губ від негоди, цілком достатньо перед виходом на вулицю скористатися гігієнічною помадою або бальзамом для губ. Вибирай якісні засоби, виготовлені на основі натуральних продуктів (наприклад, бджолиного воску).

Ще одна причина, через яку шкіра губ може підсихати – зубна паста з високим вмістом фтору. Спробуй замінити пасту менш агресивну.

девушка губы

Домашній догляд

Шкіра губ значною мірою відрізняється від інших ділянок шкіри на обличчі та тілі. Вона дуже тонка, кровоносні судини розташовані близько до поверхні, а сальні залози відсутні, що створює додаткові умови для пересихання, лущення та утворення тріщин.

Запобігти цій проблемі допоможуть маски, які нескладно приготувати в домашніх умовах.

  • Рецепт маски для губ: Сирно-медова маска

Чайну ложку жирного домашнього сиру розітри з медом до утворення однорідної в'язкої кашки, додай пару крапель свіжих вершків. Акуратно наклади цю суміш на губи на 10-15 хвилин, потім змий теплою водою і змасти губи гігієнічною помадою або оливковою олією.

  • Рецепт маски для губ: Компрес із трав'яного відвару.

Як тільки помітиш, що губи почали лущитися, одразу відмовся від використання декоративної косметики (особливо надстійких помад). Приготуй відвар насіння льону: він корисний не тільки для ШКТ, але і для шкіри, оскільки містить велику кількість вітаміну Е. Візьми 2 ст. ложки насіння, залий їх двома склянками води та кип'яти протягом 5 хвилин. У відвар можна додати настій квітів ромашки лікарської. Роби компреси для губ з цим засобом перед сном (на 10-15 хвилин), потім змащуйте живильним загоювальним кремом. Вже другого дня шкіра губ стане помітно м'якше і ніжніше!

девушка губы

Що таке хейліт?

Тріщини, червона облямівка навколо губ, так звані заїди – все це прояви захворювання під назвою хейліт. Причин виникнення цього неприємного явища багато, але найпоширеніші їх – несприятливі метеорологічні чинники (простий хейліт) і вплив алергенів (алергічний хейліт). У першому випадку необхідно звернути увагу на захист ніжної шкіри губ від вітру та морозу, у другому – з'ясувати, що спричинило алергію. Часто в ролі алергену виступає неякісна або невідповідна косметика – помада чи олівець для губ.

Заїди, або ангулярний хейліт можуть з'являтися через стрептококову інфекцію або від нестачі в організмі вітамінів, а найчастіше через поєднання цих двох факторів. При дефіциті вітаміну А та групи В шкіра стає сухою, легко розтріскується. Якщо заїди з'являються частіше одного разу на рік і довго не проходять, обов'язково зверніться до фахівця – можливо, причина серйозніша (проблеми із ШКТ, зниження імунітету, наявність постійної інфекції або запального процесу в організмі).

девушка губы

Як позбутися заїд?

Якщо причиною хейліту стали несприятливі погодні умови (губи обвітрилися або потріскалися на морозі), спробувати виправити ситуацію можна за допомогою народних засобів. Купи в аптеці масляні розчини вітамінів А та Е та змащуй ними губи кілька разів на день (по черзі). Також з цією метою можна використовувати олію чайного дерева, олію насіння льону і навіть оливкову.

Аптечні препарати застосовуй лише за призначенням лікаря, тому що при неправильному лікуванні проблема може перетворитися на хронічну.

При алергічному хейліті спробуй з'ясувати, який саме засіб виникла реакція: на помаду, крем для обличчя, зубну пасту або (що менш ймовірно) харчові продукти. Усунь алерген, і хейліт пройде.

Попередній пост
Як відростити свої брови
Як відростити свої брови: 8 простих кроків до густих брів
Наступний пост
Як позбутися чорних цяток
Як позбутися чорних цяток: 8 домашніх масок

Новини партнерів

Fresh

Весілля

Фаянсове весілля: як відсвяткувати 9 років від дня весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Страх змін: що це і як не дати йому вплинути на ваше життя?

Психологічний підхід до подолання страху змін.
Шоубіз

«У шкіряній куртці та боді»: Лілія Ребрик продемонструвала сміливий образ після третіх пологів

Ведуча проєктів на телеканалі «Дім», актриса Лілія Ребрик поділилася пікантним фото.
Астрологія

Китайський гороскоп на квітень 2024 року: що чекає на кожного з нас

Квітень 2024 року буде складним місяцем! Він ознаменований коридором затемнень, до якого ми вже ввійшли, і ми всі будемо майже весь місяць розвиватися і жити під впливом Ретроградного Меркурія!