Лікуємо, а не маскуємо: 7 ефективних порад щодо догляду за проблемною шкірою обличчя та тіла

Проблеми шкіри: лікуємо, а не маскуємо
Проблемна шкіра – це не трилер чи страшний сон, а сувора реальність багатьох дівчат.

Вугрі та інші проблеми шкіри – це сигнал про порушення в роботі всього організму. Значить, лікування має бути комплексним!

Дієта проти прищів

Для боротьби з проблемною шкірою недостатньо лише косметичних засобів, нехай навіть найефективніших, адже зовнішній вигляд нашої шкіри безпосередньо залежить від стану здоров'я внутрішніх органів: шлунка та печінки.

Мінімізуй споживання продуктів, що загострюють шкірні проблеми: жирної та копченої їжі, дріжджового тіста, пива, солодких алкогольних напоїв та ароматизованого газування. Гарячі напої також бажано навчитися пити без цукру. Спробуй! Через пару тижнів ти звикнеш до смаку не підсолодженої кави (або чаю).

У твоє меню повинні входити корисні продукти: свіжі фрукти та овочі, свіжі соки, горіхи, риба і морепродукти, нежирні сорти м'яса (кролятина, телятина). Випивай не менше двох літрів води на день – це запобігає зневодненню шкіри.

девушка ест салат

Знайди та знешкодь!

Втомилася комплексувати через шкірні проблеми? Перш ніж оголошувати війну прищам, сходи до косметолога. Шкірні висипання можуть спровокувати різні чинники: неправильне харчування, зневоднення організму, гормональний дисбаланс, ураження обличчя підшкірним кліщем та інші. Грамотний фахівець визначить причину неприємностей та призначить відповідне лікування.

Допомога природи

Не менше двох разів на тиждень балуй шкіру обличчя домашньою косметикою, що приготована на основі натуральних компонентів.

  • Маска проти вугрового висипу

Змішати 1 ч. л. бджолиного меду з 1 ч. л. спиртової настойки календули та розвести у склянці теплою кип'яченою водою. За допомогою ватного диска (або марлі) нанести на попередньо очищену шкіру обличчя. Через пів години змити теплою, а потім прохолодною водою.

  • Трав'яний лосьйон для жирної шкіри

По 1 ст. л. квіток ромашки лікарської та календули залити склянкою окропу. Накрити кришкою, настояти 30 хвилин. Дати охолонути, потім процідити. Додати 1 ст. л. камфорного спирту (продається в аптеці). Зберігати у холодильнику не більше трьох днів.

SOS: у мене прищик!

Прищики мають звичку з'являтися в невідповідний момент. Терміново зняти запалення можна за допомогою спеціальних гелів і мазей, що підсушують. Відповідний тобі засіб повинен призначити дерматолог.

девушка ухаживает за кожей

Питання гігієни

Нерідко ми нехтуємо, начебто, елементарними правилами гігієни. Не дивно, що результат вискакує на обличчі. Візьми за звичку вмиватися не менше двох разів на день: вранці та ввечері. Але не впадай і в іншу крайність: надмірне захоплення агресивними миючими засобами знежирює шкіру, і вона починає виробляти все більше жиру.

Для щоденного використання вибирай засоби з нейтральним рН на основі рослинних екстрактів: алое, ромашки чи календули. Також не забувай про індивідуальний рушник та регулярну зміну постільної білизни.

У надійних руках

Далеко не всі дерматологічні проблеми можна вирішити за допомогою лише дієт і домашніх процедур. Крім перерахованих дій, комплексний догляд за проблемною шкірою також повинен включати та періодичне відвідування косметологічного кабінету.

Сучасні салони краси пропонують своїм пацієнтам цілий комплекс лікувальних процедур (масаж обличчя, зволожувальні та поживні маски, глибоке очищення шкіри), а також кардинальніші методи корекції (хімічний пілінг, кріотерапію рідким азотом, очищення шкіри лазером, фототерапію та інші). Наприкінці курсу лікування досвідчений косметолог порекомендує необхідні засоби для профілактики можливих проблем шкіри.

девушка у косметолога

Вкладаємо у здоров'я шкіри

Безглуздо витрачати зусилля та чималі кошти на маскування шкірних вад за допомогою декоративної косметики. Набагато ефективніше вкласти ці гроші в лікування шкірних проблем, наприклад, за допомогою процедур, що оздоровлюють.

Крім усього іншого, багато косметичних брендів мають у своєму асортименті серії лікувальної косметики для догляду за жирною і проблемною шкірою: лосьйони, що очищають, скраби, зволожувальні тоніки. Попросіть свого косметолога підібрати правильний засіб.

Попередній пост
Як врятувати губи
Як врятувати губи від сухості та лущення взимку
Наступний пост
Популярні бренди Cruelty Free
Популярні бренди Cruelty Free

Новини партнерів

Fresh

Весілля

Дерев'яне весілля: як відсвяткувати 5 років від дня весілля

Практичні поради та ідеї для затишного та незабутнього святкування, які підходять для різних вподобань та бюджетів.
Психологія

Розвиваючі мультфільми для дітей 2 років

Зібрали найкращі мультики для дітей.