Сухість губ і лущення: яким має бути догляд за губами взимку

приводимо твої губи до тями взимку
Ну ось, варто було тільки подути вітерцю, як губи починають сохнути та тріскатися. Тут потрібні екстрені способи, записуй.

Всі знають, як доглядати за шкірою взимку, але не всім відомо, що шкіра губ так само, як і шкіра навколо очей, дуже тонка і чутлива. Щоб твої губки завжди виглядали спокусливо і гарно, дотримуйся цих правил.

Харчування

Заведи собі правило ніколи не виходити з дому без бальзаму для губ. А краще, щоб їх було кілька. Один у сумочці, а інший на письмовому столі, наприклад. І найголовніше: нанось бальзам щоразу, коли ти збираєшся на вулицю. Холодна погода, вітер, звичка облизувати губи, все це зробить твої губи сухими та негарними.

Важливо, щоб у складі гігієнічної помади або бальзаму для губ були олії та вітамін Е. Ці компоненти дуже добре живлять шкіру губ.

девушка с красивыми губами

Ексфоліація

Если ты все таки стала обладательницей сухих губ, то без скраба тебе не обойтись. Чтобы питательные компоненты проникли в кожу, сначала нужно убрать все шелушения. Можно приготовить скраб самой или купить уже готовый. Просто смешай немного сахара и растительного масла. Нанеси сладкую пасту на губы и хорошо помассируй. Такой скраб не только уберет ороговевший слой, но и напитает кожу.

Після скрабу можеш потерти губи вологим махровим рушником (тільки без фанатизму). Така процедура теж допоможе позбутися сухих скоринок.

Важливий момент: якщо на твоїх губах є ранки чи тріщини, то від скрабу потрібно відмовитись, інакше ти ризикуєш ще більше нашкодити губам.

Захист

Найкраще вибирати засоби щільної жирної текстури. Вони створять шар, який допоможе захистити губи від негоди. Якщо ти еко-фея і хочеш, щоб все було максимально натуральним, можеш використати олії. Наприклад, олію ши або жожоба. Вони круто пом'якшують губи та створюють необхідний бар'єр.

девушка с красивыми губами

Sos-догляд

Для тих, у кого все зовсім погано, також є вихід. Спеціальні мазі, креми та навіть патчі для губ. Якщо на тебе чекає побачення, а твої губи схожі на колючий паркан, то патчі – твій порятунок. Але для початку потрібно нанести мега-живильний бальзам або крем на губи (товстим шаром) і почекати 10-15 хвилин. Потім стерти залишки, зробити скраб і потім накладати патч. Після всіх маніпуляцій нанось бальзам для губ і йди вже цілуватися швидше.

Читайте також

Шпаргалка

Ми рекомендуємо тобі закинути всі матові помади подалі (хоча б до весни). Вони і так дико сушать губи, додай до цього жахливі погодні умови, ігнорування догляду… Така історія точно не про гарні губи.

Попередній пост
Як збільшити губи без ін'єкцій
8 перевірених способів, як збільшити губи без ін'єкцій
Наступний пост
Правда і міфи про випадіння волосся
Що викликає випадіння волосся і де міф, а де реальність

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.