5 правил у догляді за волоссям, яких необхідно дотримуватися взимку

догляд за волоссям
Взимку наше волосся потребує особливого догляду, адже низька температура і сухе повітря в приміщеннях не найкращим чином на них впливають.

Зима – найнебезпечніша пора для твоїх локонів. Холод і мороз разом із сухістю повітря в приміщеннях дуже швидко забирають їхню життєву силу, висушують і роблять ламкими. Як захистити волосся?

Правило №1 – Регулярно очищаємо

Перша та найважливіша процедура, про яку ти не повинна забувати – це миття волосся. У холодний сезон ми в основному стикаємося з двома проблемами волосся: воно стає або занадто сухим, або дуже жирним, часто з лупою. І ту, і іншу неприємність можна усунути за допомогою шампуню, але, вибираючи його, треба враховувати саме свій тип волосся.

Сухе волосся можна врятувати за допомогою живильного шампуню, а ось жирні потребують підсушування. Але в тому, і в іншому випадку все ж таки не рекомендується вдаватися до «головомийки» занадто часто, інакше ти повністю позбавиш їх захисту. Поліпшити процедуру миття голови можна за допомогою кондиціонера або бальзаму-ополіскувача для волосся. Він пом'якшить локони, надасть їм гладкість і пружність.

уход за волосами зимой

Правило №2 – Інтенсивно живимо

Повноцінний догляд за волоссям не обмежується лише миттям голови. Щоб зробити волосся дійсно шикарним, тобі не обійтися без додаткового їх підживлення. Для цього необхідно регулярно, 1-2 рази на тиждень, вдаватися до допомоги поживних масок і бальзамів, які здатні глибоко проникати в структуру волосся, насичуючи його корисними мікроелементами.

Ці засоби здатні запобігти випаданню, прискорити зростання і повернути силу кінчикам, що посікли. Ти можеш придбати маски в магазинах та аптеках або приготувати їх удома. Наприклад, змішай 2 ст. ложки меду та 1 жовток, утріть цю суміш у шкіру голови та кінчики волосся, змий через 10 хвилин.

Правило №3 – Ретельно оберігаємо

Косметологи переконують, що на час зими краще відмовитися від сушіння волосся феном, використання стайлера і нанесення на зачіску надмірної кількості засобів для укладання, оскільки вони дуже зневоднюють волосся, роблячи його сухим і ламким. Якщо ти ніяк не можеш дотримуватися цих вказівок, тоді, принаймні, потурбуйся про те, щоб під рукою завжди був арсенал захисних засобів, які зведуть до мінімуму ймовірність пошкодження волосся. Наноси їх на локони щоразу перед укладанням.

У цих засобах містяться спеціальні компоненти, які покривають кожну волосину невидимою плівкою, захищаючи її від втрати вологи та запобігаючи перепалюванню. Як правило, ці засоби необхідно наносити на волосся відразу після душу і не змивати.

двушка с красивыми волосами

Правило №4 – Бережно відновлюємо

Якщо твоє волосся вже зараз виглядає не найкращим чином, воно пошкоджене і пересушене, тоді саме час провести курс відновлення, щоб зміцнити їхнє здоров'я перед настанням серйозних холодів. Звичайно, якщо стан волосся зовсім плачевний, і вони виглядають абсолютно неживими, то краще звернутися до фахівця, який призначить курс лікування і терапії.

Але якщо локони лише потребують невеликого підживлення, то можна обійтися самотужки. Насамперед, сходи до перукаря і ріж посічені кінчики, щоб надати волоссю охайного вигляду, а вже після цього застосовуй відновлювальну косметику. У магазинах представлені спеціальні серії засобів, які призначені саме для того, щоб повернути волоссю колишню красу та силу. Це косметичні цілющі сироватки, креми, гелі. Приблизно через два тижні застосування ти помітиш, що твоє волосся стало набагато міцніше, здоровіше і красивіше.

Правило №5 – Правильно харчуємось

Здоровий вигляд волосся можна підтримувати, вживаючи корисні продукти. Повернути ламким, ослабленим і пересушеним кучерям красу і здоров'я допоможуть хліб з борошна грубого помелу, банани, риба, сир, горіхи, шпинат, броколі та помідори.

Основна причина втрати блиску волосся таїться у нестачі в організмі магнію, селену та сірки, які забезпечують локони незвичайним сяйвом. Впоратися з цією проблемою під силу шпинату, зеленому горошку, авокадо, молоку, яйцям, яловичині.

Відновити нормальну структуру жирного волосся ти зможеш, якщо вживатимеш у достатній кількості печінку, сир, яблука, мигдаль, зелену квасолю.

девушка в салоне красоты

Будь обережна!

Доглядаючи за локонами під час холодів, пам'ятай про протипоказання.

У жодному разі не вирушай на вулицю з вологим волоссям - вони швидко замерзають на холоді та втрачають свою природну красу.

Нізащо не відмовляйся від шапки, навіть якщо вона «зашкодить» твоїй зачісці. Від холоду кровоносні судини голови звужуються, і обмежується доступ життєво важливих речовин до коренів - від цього волосся слабшає і починає випадати.

Постарайся не користуватися пластмасовими гребінцями – у холодний період волосся від нього сильно електризується. Віддай перевагу дерев'яним гребінцям або натуральною щетиною.

Не носи розпущене довге волосся в холодну і вітряну погоду. Незахищені шапкою вони швидко втрачають природну вологу і стають ламкими. Краще заплети косички.

Попередній пост
догляд за волоссям
Кожному за потребами: важливі правила догляду за волоссям узимку
Наступний пост
Як врятувати губи
Як врятувати губи від сухості та лущення взимку

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.