Ідеальний тон: 5 нюансів нанесення макіяжу для проблемної шкіри

макіяж при проблемній шкірі
Власниці прищів та акне, часом не можуть спокійно дивитися на себе у дзеркало. Тому вони змушені приховувати недоліки шкіри та робити досить щільний макіяж.

Але не всі розуміють, що таким способом проблема тільки посилюється: запалення та пори починають «задихатися» і поширюватись по всьому обличчю. То що робити, тим, кому не подобається власне відображення?

При спробах приховати вади на шкірі, жінки часто вибирають креми із щільною текстурою, тим самим ускладнюючи ситуацію. За будь-якої проблеми необхідно шукати рішення, а не приховувати її причину. Тому перед тим, як наносити макіяж на проблемну шкіру – рекомендується правильно провести етап підготовки та очищення. Але не варто пускати на самоплив проблему, потрібно вчасно звернутися до лікаря, щоб уникнути ускладнень. Саме правильний підбір косметичних засобів та грамотне їх використання допоможе не тільки приховати недоліки, а й не допустити погіршення ситуації, що склалася.

Тональні засоби та пудри для проблемної шкіри

У макіяжі для проблемної та жирної шкіри найкраще використовувати тональні основи та пудри з мінеральним складом. Засоби для жирної шкіри з проявами недоліків обов'язково повинні мати зволожувальну дію. У жодному разі косметичні засоби не повинні сушити шкіру або мати щільну текстуру, оскільки вона буде створювати парниковий ефект, що посилить запалення.

макияж

Косметика із силіконами

Усталена думка про те, що силікони в косметиці завдають величезної шкоди шкірі, є лише маркетинговим ходом деяких виробників косметики. Насправді силікони у складах різних засобів мають консервуючу функцію, тобто не дають продукту зіпсуватися. В іншому випадку термін придатності косметики без цього компонента становив би кілька днів.

Засоби з силіконами можна використовувати, але варто звернути увагу на їхню якість у дешевій косметиці. У водостійких засобах зазвичай використовують високомолекулярні силікони. Потрібно пам'ятати, що для проблемної шкіри необхідно використовувати засоби з низькомолекулярними видами, які добре видаляються і не створюють ефекту плівки.

Застосування консилера для проблемних зон

Консилери також можна використовувати, але рідко та з обережністю. Необхідно уникати складів, які є водостійкими та щільними. Матуючі ефекти також є небажаними, особливо при точковому використанні на запалення, адже це може погіршити ситуацію і спричинити лущення, особливо у чутливої шкіри.

консилер девушка

Допустима частота нанесення макіяжу для проблемної шкіри

Чутлива та проблемна шкіра дуже часто реагує на макіяж негативно. Для стабілізації її стану слід хоча б частково відмовитись від щоденного нанесення косметики. Якщо такий варіант не є можливим, то обов'язково потрібно підібрати правильні засоби, які не будуть пересушувати, дратувати шкіру і закорковувати пори. У такому разі легкий повсякденний приховуючий недолік макіяж не стане причиною нових проблем.

Правильний демакіяж

При знятті макіяжу дівчатам із проблемною шкірою не варто використовувати засоби із вмістом олій та спиртів. Допустимо використання лише водорозчинних засобів або міцелярної води. Масляні основи також здатні створювати ефект плівки, що негативно впливає на запальні процеси. Правильний легкий не водостійкий макіяж легко можна видалити міцелярною водою, якій варто віддавати перевагу всім власникам акне і жирного типу шкіри.

умывание

Допустимі помилки в роботі з проблемною шкірою

Основна помилка за наявності запальних елементів на шкірі обличчя – це спроба будь-якими способами самостійно вилікувати або замаскувати висипання. Це призводить до того, що прищі пересушуються шляхом застосування кислот, засобів зі спиртом та щільних косметичних текстур у неконтрольованих кількостях.

Жирну шкіру потрібно сушити правильно. Самостійні спроби цього призводять до зневоднення шкіри, що сприяє активації її захисного механізму та подальшого ще більшого виділення сала. Проблема виникає саме тоді, коли жирний тип шкіри переводять у стан сухого типу.

Для запобігання помилкам у догляді та макіяжу для проблемної шкіри слід звернутися до фахівця, який підбере правильний догляд, косметику і допоможе знайти вихід із ситуації. Проблемна шкіра є найпоширенішим явищем, з яким потрібно не миритися, а працювати. Найкраще рішення для здоров'я організму та краси обличчя – це своєчасне звернення до косметолога. Здорова та чиста шкіра – це запорука гарного макіяжу, також, як і правильний макіяж – гарантія відсутності шкоди для особи.

Попередній пост
манікюр
Зміцнити та відбілити: ТОП-5 процедур для сильних нігтів
Наступний пост
Манікюр
5 найпоширеніших речей, які здатні продовжити життя твоєму манікюру

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Групи підтримки – що це таке і чому вони корисні? Розповідає психологиня

Влучне сказане добре слово, обійми, повідомлення «Я в тебе вірю», та навіть посмішка незнайомця чи незнайомиці впливають на наш емоційний стан.
Весілля

Фаянсове весілля: як відсвяткувати 9 років від дня весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Страх змін: що це і як не дати йому вплинути на ваше життя?

Психологічний підхід до подолання страху змін.
Шоубіз

«У шкіряній куртці та боді»: Лілія Ребрик продемонструвала сміливий образ після третіх пологів

Ведуча проєктів на телеканалі «Дім», актриса Лілія Ребрик поділилася пікантним фото.