Неймовірні очі: як зробити гарний макіяж тим, хто носить окуляри

Неймовірні очі
Стаття експерта
Якщо ви все ще вважаєте, що макіяж і окуляри не поєднуються - ви дуже помиляєтеся.

Олена Колнооченко
Незалежний бьюті-експерт.

Наші очі - це витвір мистецтва, а окуляри - це гарна рама для картини. Саме окуляри звертають увагу на нашу підводку, вії та повіки. Тому є достатньо підстав для того, щоб макіяж очей виглядав чудово.

Як правильно нанести макіяж, якщо ви носите окуляри? Ось кілька порад, щоб ваш макіяж та окуляри ідеально поєднувалися.

Наносьте менше тонального крему

Одна з найпоширеніших проблем – це вм'ятини, червоні сліди та потертості, які залишають м'які подушечки окулярів на переніссі. Очевидно, що чим товщі шар тонального крему, тим помітнішими будуть вм'ятини.

девушка в очках

Тому, коли ви наносите тональну основу, намагайтеся робити дуже тонкий шар на носі, а в тих місцях, де вам потрібно більш щільне перекриття - наносьте консилер. Також намагайтеся на носі використовувати матовий тональний крем або пудру, щоб окуляри не ковзали на переніссі.

Приділіть особливу увагу бровам

Залежно від оправи ваші брови можуть бути більш менш помітними. Якщо оправа тонка, витончена та округліша, брови будуть підкреслені, тому варто витратити трохи більше часу на те, щоб вони були акуратними та доглянутими. Якщо оправа товста і прямокутніша, не витрачайте на брови багато часу, тому що їх не буде видно.

девушка в очках

Пам'ятайте, якщо ваші лінзи збільшують область навколо очей, то відростання брів буде більш помітним, тому тримайте під рукою пінцет, щоб вищипати зайві волоски.

Використовуйте підводку та тіні для повік

Безпрограшний спосіб підкреслити очі – це підводка. Незалежно від того, чи малюєте ви ледь помітну лінію між віями, щоб створити ілюзію додаткового об'єму, або підкреслюєте мигдалеподібну форму красиво виведеною стрілкою - правила підбору підводки до ваших лінз однакові.

девушка в очках

Якщо ви стурбовані тим, що ваші лінзи занадто сильно збільшують очі, і хочете уникнути ефекту витрішкуватості, підведіть очі темнішим і димчастим лайнером, особливо по лінії очей. Якщо окуляри візуально роблять очі меншими, розширте їх за допомогою світлої підводки по вологій лінії нижньої повіки та гарної стрілки над верхніми віями. Дотримуйтесь світліших тіней (наприклад, відтінку шампанського або блідо-коричневих пастельних тонів), можна навіть трохи більше використати шиммери.

Ще один прийом - підбирайте товщину підводки відповідно до товщини оправи. На тонких оправах підводка має бути більш тонкою, а якщо оправа більша - трохи товщою.

Завивайте вії

Коли мова йде про вії або нарощування, віддавайте перевагу підкручування вій, а не їх довжині. Це дає ефект довгих і об'ємних вій, але при цьому ваші вії не торкатимуться скла кожного разу, коли ви моргаєте.

девушка в очках

Якщо ваші вії вже досить довгі, можливо, варто перейти на водостійку туш, коли ви носите окуляри: тоді засіб не збиватиметься або розмазуватиметься по лінзах протягом дня.

Використовуйте консилер

Окуляри відкидають додаткові тіні на область навколо очей, а якщо ви носите лінзи, що збільшують, то вони ще більше підкреслюють існуючі темні кола під очима і виявляють всі недоліки макіяжу. Ідеальним рішенням у боротьбі з тінями під очима - буде використання світловідбиваючого консилера.

девушка в очках

Консилер приховає недоліки, освітить область навколо очей, розгладить зморшки та надасть шкірі свіжого блискучого відтінку.

Боріться з туманом

З введенням масок для обличчя в наше повсякденне життя, власниці окулярів борються із запотілими лінзами. Крім того, що ви не можете бачити, що досить погано, запітнілі лінзи також означають, що ніхто не бачить вас за ними. Крім того, надлишок вологи може призвести до розмазування підводки та туші, що потекла.

девушка в очках

Щоб уникнути цього, скористайтесь засобом проти запотівання окулярів. Хоча технічно це і не макіяж, але один з основних кроків у його збереженні протягом дня.

Попередній пост
Правда і міфи про випадіння волосся
Що викликає випадіння волосся і де міф, а де реальність
Наступний пост
Такі ніжні ночі
Нічний догляд за тілом: що і як використовувати перед сном

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.
Шоубіз

Олександр «Терен» – можливий новий герой шоу «Холостяк»?

Український захисник зізнався, що чекає запрошення на популярну романтичну ТБ-програму.