Осінній догляд за шкірою: що потрібно знати та міняти

догляд за шкірою восени
Стаття експерта
Щойно температура повітря знижується, шкіра починає миттєво реагувати: стягнутість, сухість та сезонні висипання стають поширеним явищем при зміні сезону.

Олена Колнооченко
Незалежний бьюті-експерт.

Спекотне літо залишило свій слід на нашому обличчі у вигляді пігментації від надмірної засмаги, зневоднення, викликаного подорожами, та запалень, а різке зниження температури може вплинути на те, як наша шкіра працює, виглядає та почувається. В осінні місяці найбільш поширені порушення та крихкість шкірного бар'єра, які можуть проявлятися у вигляді симптомів сухості, чутливості та відсутності блиску.

При різкій зміні температур, у вітряну та холодну погоду бар'єри пошкоджуються, забруднення та інші зовнішні подразники проникають глибше у шкіру та можуть викликати запалення, чутливість та почервоніння.

Ось 10 порад, які можна слідувати для збереження здоров'я шкіри в осінній період.

Використовуйте ретинол

Ретинол відмінно підходить для підтягування та розгладжування шкіри. Використовуйте ретинол на своїй шкірі, після ретинолу завжди наносити гарний засіб із SPF захистом. Він збільшує оборот клітин, регулює потік олії та покращує пігментацію.

Використовуйте крем із SPF

Найбільша помилка, яку ви можете зробити - не користуватися кремом з SPF восени. Наша шкіра може бути пошкоджена ультрафіолетовими променями цілий рік. Використовуйте SPF на мінеральній основі, оскільки він легкий, повітропроникний та простий у використанні.

SPF для кожи

Використовуйте зволожуючі засоби для очищення

Зі зниженням температури знижується і рівень вологості, і наша шкіра втрачає вологу через сухе повітря навколо нас. Тому восени перейдіть на зволожуючий засіб, що допоможе зволожити пересушену шкіру і підтримає шкірний бар'єр, щоб захистити вас від руйнівного впливу холодної погоди. Воно також допомагає змити відмерлі клітини шкіри, не залишаючи відчуття стягнутості та сухості.

Очищайте шкіру вранці та ввечері

Основним ключем до підтримки чистоти шкіри та позбавлення від бруду, що накопичився, є очищення вранці й ввечері. В результаті природного процесу оновлення клітин на верхніх шарах шкіри утворюються забруднення, які необхідно видаляти перед нанесенням інших засобів, оскільки це може вплинути на ефективність майбутніх ключових інгредієнтів, що проникають у шкіру. Очищення також посилює кровотік та сприяє виведенню токсинів, тому не варто поспішати.

Використовуйте гіалуронову кислоту

Вплив тепла і різких вітрів, що бадьорять, в осінній період може призвести до сухості шкіри, тому зволожуйте шкіру завжди. Для зволоження використовуйте гіалуронову кислоту.

гиалуроновая кислота

Використовуйте маску, до складу якої входить глина та екстракт морських водоростей

Зміни погоди, рівня вологості та температури в осінній період можуть стати причиною багатьох проблем зі шкірою. Тому завжди використовуйте маску, до складу якої входить глина та екстракт морських водоростей, які допоможуть вивести забруднення, заспокоїти плями та відлущити шкіру.

Додайте вітамін С у свій режим догляду за шкірою

Вітамін С ефективно працює в холодні місяці та допомагає боротися з променями SPF, які не повністю блокуються вашим сонцезахисним кремом. Він також корисний при пігментації шкіри, допомагає збільшити вироблення колагену, що призводить до яскравішого кольору обличчя.

Використовуйте зміцнюючі олії Ши та какао

Щоб зберегти захисний бар'єр шкіри зволоженим в осінній сезон, побалуйте себе олією для тіла з обов'язковими для зимової шкіри інгредієнтами, такими як зміцнюючі олії Ши та какао.

Дотримуйтесь дієти

Завжди важливо доповнити осінній догляд за шкірою поживною та сезонною дієтою з режимом догляду за шкірою. У цей сезон їжте побільше кабачків і гарбуз, які багаті на бета-каротин, що сприяє оновленню клітин, нормальній роботі шкіри та виробленню колагену.

Використовуйте зволожуючий крем для губ та креми для очей

Попередній пост
парфум
Обережно, підробка: як захиститися від купівлі фейкових парфумів
Наступний пост
Блондинкам на замітку
Блондинкам на замітку: 7 головних правил догляду за світлим волоссям

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Корисні властивості лохини для дітей та дорослих

Лохина у вашому раціоні – переваги та протипоказання.
Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.