12 порад, як виглядати молодше за допомогою макіяжу

Макіяж, який зробить вас молодшою
Стаття експерта
Макіяж здатний багато на що, а правильний макіяж - майже на все.

Олена Колнооченко
Незалежний бьюті-експерт.

Всім відомо, що хороший антивіковий догляд за шкірою може покращити її стан, надати пружність і мінімізувати зморшки, і вам також буде приємно дізнатися, що за допомогою правильного макіяжу можна виглядати набагато молодше за свої роки.

Багато хто вважає, що якщо нанести більше тонального крему, то можна успішно приховати сонячні та вікові пігментні плями, проте це не так! Чим менше на вас косметики, тим молодше ви виглядатимете, головне - це використовувати правильні продукти, придатні для зрілої шкіри.

Зверніть увагу на ці дванадцять порад з макіяжу, які допоможуть вашій шкірі виглядати здоровою та осяяною.

Акуратно малюйте брови

Хоча повні та окреслені брови мають чудовий вигляд у будь-якому віці, будьте вкрай обережними при промальовуванні брів, якщо хочете, щоб ваш образ виглядав чистим та природним. Однак це не означає, що ви не можете зробити брови об'ємнішими, достатньо використовувати олівець для брів тілесного кольору, щоб лише злегка заповнити брови. Це надасть їм більш піднятий вигляд.

Правильно наносьте пудрові рум'яна

Рум'яна на основі пудри – це ще один продукт, який слід наносити акуратно. Занадто велика кількість продукту може зробити колір обличчя вульгарним, тому важливо наносити невелику кількість на потрібні ділянки. Наносьте рум'яна на верхню частину щік і відводьте назад, щоб обличчя здавалося більш незграбним, це допоможе надати особі більш чіткої форми.

пудровые румяна

Змініть відтінок помади

Так, це правда, що темна помада може надати вам сексуального вигляду. Однак краще замінити вампірські сливові або коричневі тони більш нейтральні відтінки. Темні відтінки помад виглядають трохи грубувато на шкірі, що старіє, додаючи вам віку. Нейтральні та ніжно-рожеві тони, навпаки, можуть допомогти вам досягти молодшого вигляду, оскільки вони миттєво надають шкірі яскравішого і чистішого вигляду.

Використовуйте рідкі або кремові хайлайтери

Безсумнівно, хайлайтери здатні надати вашим щокам сяйва за лічені секунди. Однак слід використовувати хайлайтери з обережністю, і в жодному разі не варто використовувати засоби з блискітками.

Користуйтеся рідким або кремовим хайлайтером, який не містить блискіток, якщо хочете досягти атласного сяйва. І хоча, може виникнути спокуса завдати більше коштів на щоки, раджу не використовувати хайлайтер на текстурованих ділянках, оскільки він посилить видимість розширених пір та зморшок.

Забудьте про контурування

Контурування пройшло свій етап - тепер йдеться про м'якший образ. Раніше в тренді був жорсткий контуринг, що підкреслює вилиці, а тепер ефект відсутності макіяжу або легший макіяж. Замість того, щоб наносити макіяж по контуру обличчя, створюючи тіні, підніміться вище за допомогою рум'ян та бронзатора. В результаті ви досягнете ефекту піднесеного, молодшого погляду.

контурирование лица

Використовуйте матові текстури

Хоча мерехтливі та осяяні формули зараз на піку популярності, але давайте залишимо їх для молоденьких дівчаток, осяяна шкіра яких виглядатиме бездоганно. На жаль, чим більше сяйва в продукті, тим більш розширеними здаватимуться пори, які зрадливо видають вік. Тому для шкіри більш зрілої краще використовувати матові текстури, зокрема бронзери.

Акуратніше з фіксуючою пудрою

Фіксуюча пудра може бути просто знахідкою, коли ви хочете вирівняти тон обличчя та забрати зайвий блиск голої шкіри. Однак, якщо ви наносите таку пудру, щоб зафіксувати тональний крем, то на шкірі вийде ефект багатошаровості продуктів – «ефект листкового пирога», що в кінцевому підсумку призведе до появи дрібних зморшок.

Для обережного використання пудри акуратно нанесіть її під очима, щоб консилер не скочувався. А ось на інших частинах обличчя краще не використовувати пудру зовсім, якщо хочете, щоб ваша шкіра виглядала природною та здоровою.

Не використовуйте занадто багато тонального крему

Хоча може виникнути спокуса нанести тонну тонального крему, пам'ятайте, що це може підкреслити дрібні зморшки. Не використовуйте занадто багато тонального крему, просто переконайтеся, що його нанесено рівномірно і точково замаскуйте сонячні пігментні плями, якщо вони у вас є. Перед нанесенням тональної основи обов'язково добре зволожте шкіру. Використовуйте крем зі злегка рожевим підтоном, це надасть шкірі трохи сяйва і зробить молодший вигляд.

Використовуйте кремові рум'яна

Хоча кремові рум'яна можуть допомогти досягти природнішого вигляду, намагайтеся наносити їх акуратно. Саме змішування є ключовим моментом у досягненні молодшого вигляду, тому важливо використовувати хороший пензель для макіяжу, щоб рівномірно нанести та розтушувати засіб.

Використовуйте кремові рум'яна рожевих та персикових відтінків на яблучках щік і злегка проведіть пензлем для макіяжу по лобі. Це надасть обличчю більше кольору, і макіяж виглядатиме яскравим та свіжим.

Уникайте використання темних тіней

Хоча спекотний smokey eyes є вічною класикою, не варто використовувати темні тіні, тому що вони легко розтікаються і можуть підкреслити зморшки навколо очей. Натомість вибирайте більш світлі та м'які відтінки - плюс коричневі та сірі підводки, які допоможуть зберегти чистоту погляду.

темные тени

Малюйте губи за допомогою олівця для губ

Олівець для губ може здатися складним у використанні засобом макіяжу, але можна легко опанувати, якщо знати, з чого почати. Секрет точного нанесення олівця для губ полягає в тому, щоб переконатись, що відтінок олівця максимально близький до кольору ваших губ.

Після того як ви знайшли свій відтінок олівця для губ - профарбуйте їх олівцем, потім нанесіть олівець прямо поверх підводки, а зверху використовуйте блиск або світлу помаду, щоб губи виглядали пухкішими та миттєво помолодшали.

Додайте трохи масла для обличчя в тональний крем

Якщо ви хочете досягти природного сяйва, не наносячи на щоки тонни хайлайтера, ви можете додати трохи олії для обличчя в тональну основу, щоб шкіра виглядала росистою та яскравою. Нанесіть дві-три краплі олії для обличчя в тональний крем, це додасть макіяжу молоде сяйво і добре зволожить шкіру.

Попередній пост
Як зробити гарний макіяж без тонального крему
Як зробити ідеальний макіяж без тонального крему: 3 лайфхаки
Наступний пост
догляд за собою
Догляд за руками: 3 прості маски від пігментації, сухості та лущення

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.