Як захистити оселю від крадіїв і мародерів під час війни?

крадії і мародери
Телеведуча Надія Матвєєва розповіла, що варто зробити, аби захистити оселю від крадіїв і мародерів під час повномасштабного вторгнення росії в Україну.

«Надійні поради» з Надією Матвєєвою — прості, але важливі правила, які допоможуть зберегти здоров’я, розв’язати проблеми в тилу, убезпечити себе та рідних під час повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Телеведуча дає відповіді на питання, які хвилюють кожного: як уберегтися від хімічної зброї, що робити, якщо ви побачили снаряд чи інший підозрілий предмет на вулиці, які продукти варто взяти з собою в укриття та що можна приготувати своїми руками з мінімальної кількості інгредієнтів, як захистити житло від мародерів та багато іншого.

Що варто зробити, аби захистити оселю від крадіїв і мародерів під час війни?

Створіть чат будинку. Обміняйтесь з сусідами контактами. Призначте чергових та відповідальних за безпеку. Щодня робіть обхід всього будинку і двору.

Дізнайтесь телефони Штабу ТРО та гарячих ліній місцевих ОДА. Якщо в будинку лишились тільки жінки – долучіть до обходу представників ТРО.

Перевіряйте дах, підвали, сходові клітини на сторонні та підозрілі предмети. Сміттєвий пакет, будівельний мішок чи дитяча іграшка може містити вибухівку. Якщо є така підозра, не чіпайте його, відійдіть на безпечну відстань (мінімум 200 метрів), викликайте поліцію.

Перевіряйте машини біля будинку. Візитівки на лобовому склі, шматки картону в дверях авто – можуть бути мітками для мародерів чи автокрадіїв. Попросіть власників, які не виїхали, прибрати з салонів всі коштовні речі.

воры в квартире

Перевіряйте квартири на мітки домушників. Це можуть бути рекламні флаєри на дверях, намальовані хрестики, прозорий скотч на замковій щілині, монети в дверній шпарині тощо. Прибирайте все, що може вказати злодіям про відсутність власника.

Не відчиняйте двері незнайомцям, які представляються волонтерами або представниками силових, евакуаційних та комунальних структур, навіть при наявності відповідних документів. Перепитайте в чаті будинку, зателефонуйте до Штабу ТРО чи гарячих ліній місцевих ОДА.

Не впускайте чужих у під’їзди. Не соромтесь перепитувати у невідомих людей, що вони роблять біля вашого будинку. Зараз активізувались крадії металу та лічильників з підвалів. Вимкніть домофони. Користуйтесь лише магнітними ключами. В разі розмагнічування ключа – зверніться за допомогою в чат будинку.

Не кажіть зайвого. Будь-які питання чужої людини (наприклад, хто з сусідів ще не виїхав) повинні вас насторожити.

Якщо треба спуститись в укриття, зачиняйте в квартирі вікна та двері. Особливо якщо живете на першому чи другому поверсі. Бажано також перекрити газо-, електро- та водопостачання.

Попередній пост
Стати експертом
Стати експертом «Єдина» прямо зараз
Наступний пост
комунальні послуги
Адвокат розповіла, чи можна не оплачувати комунальні послуги під час війни

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.