З’явився простий і безпечний мобільний застосунок для зв’язку переміщених жінок з України з волонтерами

YesHelp
Застосунок YesHelp, розроблений командою канадської технологічної компанії OneIQ Corp., став доступний для користувачів iOS та Android у понад 60 країнах.

Додаток YesHelp забезпечує новий рівень прямого й безпечного спілкування між українцями, які потребують допомоги, та тими, хто готовий допомогти з облаштуванням місця проживання, транспорту, перекладу, догляду за дітьми та домашніми тваринами, різноманітних пожертв.

YesHelp турбується про безпеку обох сторін, допомагаючи їм уникнути ймовірності ризиків торгівлі людьми, насильства та шахрайства. Застосунок дозволяє жінкам, які вимушено покинули країну, отримати допомогу від інших жінок і почуватися комфортно та захищено.

Повномасштабне вторгнення в Україну спричинило найбільшу в світі кризу переміщення з часів Другої світової війни. З початку війни 12,6 мільйона людей були змушені покинути Україну. Переміщеним особам і їхнім сім’ям потрібно інтегруватися у нові спільноти та налаштовувати місцеві контакти, щоб відновити відчуття нормальності та облаштуватися.

Однак існує безліч бар’єрів для початку життя на новому місці. Коли місцеві волонтери мають довіряти людям, яких вони ніколи раніше не зустрічали. Водночас і їм, і переміщеним особам також доводиться долати мовні бар'єри, щоб спілкуватись одне з одним.

З огляду на це, команда YesHelp створила мобільний додаток, щоб будь-хто міг надавати та отримувати допомогу, де б він не перебував. Застосунок оснащений безпечною перевіркою особи на пристрої користувача від Regula, світового лідера в галузі ID-валідації, що широко використовується фінансовими та державними установами по світу, такими як банки, аеропорти. YesHelp створює захищене та зрозуміле середовище, де користувачі можуть зареєструватися лише за декілька хвилин. Після встановлення програми користувачі вибирають свою роль (того, хто хоче допомогти, або того, хто потребує допомоги), підтверджують свою особу, скануючи паспорт, водійські права або інший документ і, нарешті, проходять біометричну перевірку автентичності. Все готово, можна почати використовувати застосунок для пошуку або надання допомоги.

девушка украинка

Враховуючи, що більшість українців, які покинули свою країну через війну, – жінки, розробники створили додаток на основі їхніх реальних інсайтів, страхів і потреб. Згідно з дослідженнями компанії, українки, як правило, відчувають себе більш комфортно і безпечно під час спілкування й отримання допомоги від інших жінок. Тому користувачі YesHelp також можуть позначити, від кого вони хочуть отримувати допомогу чи кому надавати її, вибравши у налаштуваннях жінок, чоловіків чи будь-кого.

YesHelp зберігає конфіденційність особистих даних, якщо користувачі самі не вирішать поділитися ними. У цьому застосунку є функція обміну повідомленнями, тож українці та волонтери можуть познайомитися та поставити одне одному запитання, перш ніж обмінятися контактною інформацією чи призначати зустріч. А щоб подолати мовні бар'єри, YesHelp використовує автоматичний переклад на основі штучного інтелекту, аби користувачі могли спілкуватися в режимі реального часу та розуміти один одного так, ніби вони розмовляють однією мовою.

Через застосунок YesHelp українка Світлана, яка була вимушена покинути свій дім в Кременчуці, вже знайшла місцевих волонтерів і допомогу з облаштуванням в Канаді, місті Кітченер провінції Онтаріо: «Я дуже вдячна розробникам застосунку YesHelp. За кілька днів я знайшла Сюзан, яка втішила мене та надала притулок у критичний період мого життя. YesHelp – це те, що справді може допомогти людям, які не мають друзів чи родичів в інших країнах і потребують допомоги в адаптації до життя на новому місці».

Команда YesHelp працює над додатковими функціями, такими як страхування житла волонтерів, які пропонують притулок, допомога з організацією перельотів, знижки від місцевих компаній, а також можливість для українців спілкуватися та допомагати одне одному, створюючи нові спільноти, де б вони не були.

Будь ласка, приєднуйтесь до спільноти YesHelp, щоб допомогти, тим, хто потребує допомоги, або звертайтесь за допомогою в додатку YesHelp.

  • Ресурси

Дізнайтеся більше про YesHelp на сайті https://www.yeshelp.org/uk.

Завантажте мобільний додаток з App Store або Google Play.

Попередній пост
програма безкоштовної вакцинації
В Україні розпочата програма безкоштовної вакцинації, чіпування, стерилізації домашніх тварин
Наступний пост
Українські митці серед нас
Українські митці серед нас: хто відстоює честь і славу України на світовому рівні

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.
Весілля

Олов'яне весілля: як відсвяткувати 10 років від дня весілля

Все, що вам потрібно знати про десяту річницю весілля.
Lifestyle

«Тримай спину!»: лікарі-невропатологи – про неврологічне здоров’я українців під час війни

Як змінилися запити українців у галузі неврології за минулі два роки, які зараз у лікарів-невропатологів пріоритети, чому неврологія стала стратегічною галуззю під час війни.