Мистецтво часів війни юних українських талантів покажуть у Чорногорії!

Дні молодих українських талантів у Чорногорії
P
8-18 листопада в Подгориці у в KIC Budo Tomovic відбудуться Дні молодих українських талантів у Чорногорії.

Захід включає в себе виставку українських дітей та молоді МАЛЮЙ.UA.WAR, презентацію книги віршів про війну в Україні 17-річної киянки Катерини Деревінської «Це не сон» і концерт юних українських співачок Катерини Деревінської і Кристини Брутян.

З 5 березня 2022 р. Асоціація з розвитку міжнародних відносин ADRUM проводить спеціальний художній фестиваль МАЛЮЙ.UA.WAR, який збирає художні свідчення віроломної війни росії проти України. Проєкт проводиться як своєрідна арт-терапія для українців - представлені роботи, створені під обстрілами, у бомбосховищах, на шляху до евакуації. Малюнки на фестиваль надходять зі всієї України, включаючи тимчасово окуповані території. Впродовж воєнного часу виставки проєкту проходили в Україні, Південній Кореї, Швейцарії і зараз мистецтво війни приїхало до Чорногорії. Представлено 50 малюнків юних українських художників від 5 до 25 років. У роботах автори виразили біль і жах війни та надію на мир і непохитну віру в перемогу України.

Дні молодих українських талантів у Чорногорії

У рамках Днів молодих українських талантів у Чорногорії відбудеться презентація книги Катерини Деревінської «Це не сон». Дівчина весь час війни перебуває в Україні і в своїх віршах вона відобразила свій досвід і відчуття війни. На один з віршів Катерина написала пісню, яку вона виконає на концерті, де юна талановита артистка виступить зі своєю подругою – яскравою співачкою Кристиною Брутян. Книга створена українською і чорногорською мовами і буде подарована чорногорським дітям і маленьким українцям, які зараз перебувають у Чорногорії. Вірші ілюстровані малюнками українських дітей та молоді, представлених на виставці МАЛЮЙ.UA.WAR.

Дні молодих українських талантів у Чорногорії організовані Асоціацією з розвитку міжнародних відносин ADRUM, промоушен і продакшен компанією STUDIORAR під патронатом Міністерства культури та інформаційної політики України.

Інформаційні партнери: Obozrevatel, Viva.ua, Єдина, MamaWOW. 4mama, 5 слов.

Попередній пост
Українські митці серед нас
Українські митці серед нас: хто відстоює честь і славу України на світовому рівні
Наступний пост
Проєкт MinеFree
Проєкт MinеFree: у застосунку з мінної безпеки з'явилися нові функції

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Групи підтримки – що це таке і чому вони корисні? Розповідає психологиня

Влучне сказане добре слово, обійми, повідомлення «Я в тебе вірю», та навіть посмішка незнайомця чи незнайомиці впливають на наш емоційний стан.
Весілля

Фаянсове весілля: як відсвяткувати 9 років від дня весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Страх змін: що це і як не дати йому вплинути на ваше життя?

Психологічний підхід до подолання страху змін.
Шоубіз

«У шкіряній куртці та боді»: Лілія Ребрик продемонструвала сміливий образ після третіх пологів

Ведуча проєктів на телеканалі «Дім», актриса Лілія Ребрик поділилася пікантним фото.