5 смішних витівок королеви Єлизавети II, яких від неї ніхто не чекав

Єлизавета II
Королева Сполученого Королівства Великої Британії Єлизавета II була дуже оригінальною жінкою, яка протягом багатьох років дивувала не лише своїх підданих, а й людей по всьому світу.

Важко навіть уявити, наскільки насиченими були для королеви Єлизавети II прожиті роки. Нам лише залишалося лише дивуватися її енергії та ясності розуму. Однак, крім державних діянь монархині хочеться згадати про курйози та кумедні факти, адже за обличчям 96-річної старенької ховався справжній характер бунтарки.

Майстер ненасильницького опору

Наприклад, у дитинстві маленька Єлизавета II під час уроку французької мови перекинула собі на голову повну чорнильницю, висловлюючи таким чином свій протест проти французьких дієслів. Схоже, її протест успіху не мав, тому що зараз французькою королева висловлюється абсолютно вільно.

королева Елизавета

Змінювала колеса вантажівкам

А в 1945 році 19-річна Єлизавета II навчилася керувати автомобілем, і до самої старості впевнено почувалася за кермом свого «Ягуара». А ось роз'їжджала вона не маючи прав водія. Втім, це пояснюється її особливим статусом монарха. І, до речі, королева без проблем могла впоратися із простими механічними неполадками, а також змінити автомобільні колеса вантажівки!

королева за рулем

Не соромилася поставити себе в незручне становище

Цікавий випадок стався 1961 року, коли королівська родина приймала у себе... Юрія Гагаріна! Про цю зустріч ходить безліч легенд, одна з них свідчить, що космонавт був надзвичайно збентежений строгим рядом ложок, виделок, ножиків та щипчиків по обидва боки своєї тарілки. Зрозумівши, що гість незручно почувається, Єлизавета II сказала, що попри виховання в Букінгемському палаці, вона досі не впевнена у використанні столових приладів. Після чого почала їсти столовою ложкою паштет з омарів.

Подорожувала з багажем вагою 20 тонн

А ще, як би не було складно це уявити, але вага багажу монархині під час роз'їздів може сягати кількох тонн! Возила Єлизавета II із собою не лише костюми та неймовірна кількість рукавичок, а й своїх улюблених собачок та їхні аксесуари. Так, рекордною вагою королівської «валізи» стали 20 тонн під час її візиту до Австралії. Обмеження 20 кг на авіарейси в порівнянні з цим здається просто кумедним.

королева и собаки

Винахідлива у компромісах

І насамкінець невелика данина романтичним стосункам Єлизавети II з чоловіком принцом Філіпом, з яким вона була одружена понад 70 років. Ще тільки на початку їхніх стосунків майбутня королева отримала зауваження, що демонстрація фотографій принца може викликати пересуди та плітки. Після чого Єлизавета замінила старе фото на зображення Філіпа з бородою, стверджуючи, що так його точно ніхто не впізнає.

королева и Филип

Попередній пост
Стати експертом
Стати експертом «Єдина» прямо зараз
Наступний пост
Єлизавета II
20 капелюшків королеви Єлизавети II, які нас здивували

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.
Весілля

Олов'яне весілля: як відсвяткувати 10 років від дня весілля

Все, що вам потрібно знати про десяту річницю весілля.
Lifestyle

«Тримай спину!»: лікарі-невропатологи – про неврологічне здоров’я українців під час війни

Як змінилися запити українців у галузі неврології за минулі два роки, які зараз у лікарів-невропатологів пріоритети, чому неврологія стала стратегічною галуззю під час війни.