5 рецептів глінтвейну з червоного вина

глінтвейн рецепт приготування
Думаєш, як краще приготувати глінтвейн у домашніх умовах? Ми вирішили полегшити завдання. Пропонуємо тобі рецепт глінтвейну з червоного вина. І не один, а цілих п'ять! Впевнені, що якийсь із цих ароматних напоїв точно припаде тобі до душі!

Якогось одного чіткого рецепта глінтвейну не існує. Ти можеш взяти абсолютно будь-яке вино, додати до нього будь-які спеції, фрукти та ягоди, проварити на невеликому вогні та все – глінтвейн з червоного вина готовий (або білого – дивлячись, яке у тебе вино).

Єдине правило, яке потрібно дотримуватися неухильно, - глінтвейн у жодному разі не повинен кипіти. Нагрівати вино слід на дуже невеликому вогні до тих пір, поки зникне біла піна.

Класичний глінтвейн

Тобі знадобиться: пляшка червоного вина, 7 бутонів гвоздики, 0.5 чайної ложки меленого мускатного горіха, 1 столова ложка цукру, 1/3 склянки води.

Классический глинтвейн

  • Як приготувати класичний глінтвейн у домашніх умовах

Гвоздику та мускатний горіх засип у турку. Налий води, розмішай і доведи суміш до кипіння. Коли почне кипіти, зменш вогонь до мінімуму і провари ще одну хвилину. Після цього дай відвару настоятися 10-15 хвилин. Вино налий у каструлю і постав на вогонь. Коли нагріється, вили в нього вміст турки та додай цукор. Добре перемішай і варіть на повільному вогні до перших ознак закипання. Як тільки з'являться перші бульбашки, зніми глінтвейн з вогню та розлий по чашках.

Фруктовий глінтвейн

Тобі знадобиться: пляшка червоного вина, яблуко, лимон, апельсин, 0.5 чайної ложки кориці, кілька горошин запашного перцю, зірочка бадьяна, мед за смаком.

Фруктовый глинтвейн

  • Як приготувати кавовий глінтвейн у домашніх умовах

Яблуко, лимон та апельсин наріж часточками. Поклади фрукти в каструлю з вином, додай спеції та мед за смаком. Вари глінтвейн на повільному вогні. Як тільки почне закипати, зніми глінтвейн із вогню та розлий по чашках.

Французький глінтвейн

Тобі знадобиться: пляшка червоного вина, половинка лимона, 150 г цукру, 150 мл коньяку.

Французский глинтвейн

  • Як приготувати французький глінтвейн у домашніх умовах

У каструлі підігрій вино, додай цукор. З лимона вичавлюй сік, перемішай з вином. Кинь у каструлю лимонну кірку і проварити в глінтвейні. В кінці варіння влий коньяк і вимкни вогонь. Дай глінтвейну настоятися 5 хвилин, після чого розлий у чашки.

Кавовий глінтвейн

Тобі знадобиться: пляшка червоного вина, велика чашка чорної кави, 150 г цукру і 100 г коньяку.

Кофейный глинтвейн

  • Як приготувати кавовий глінтвейн у домашніх умовах

Підігріти вино. Поки вино вариться, у турці звари каву. Коли вино нагріється, додай у нього каву і цукор і провари ще кілька хвилин на найповільнішому вогні, періодично помішуючи. Наприкінці варіння додай коньяк і розлий глінтвейн по чашках.

Імбирний глінтвейн

Тобі знадобиться: пляшка червоного вина, половинка апельсина, половинка лимона, кілька горошин запашного перцю, корінь імбиру довжиною з мізинцем, паличка кориці, пара бутонів гвоздики, цукор чи мед за смаком.

Имбирный глинтвейн

  • Як приготувати імбирний глінтвейн у домашніх умовах

Вино налий у каструлю, додай корицю, гвоздику та запашний перець. Корінь імбиру почисти, наріжте невеликими шматочками. Лимон і апельсин наріж півкільцями. Додай імбир та фрукти в каструлю з вином, за бажанням додай цукор чи мед. Варі глінтвейн на повільному вогні поки що не почне закипати. Після цього зніми каструлю з вогню та розлий ароматний напій у чашки.

Попередній пост
День святого Валентина
5 небанальних фільмів до Дня святого Валентина, які допоможуть налаштуватися на романтику
Наступний пост
Кактус вдома
5 причин, чому тобі потрібно завести хоча б один кактус

Новини партнерів

Fresh

Астрологія

Що, згідно з нумерологією, готує для нас квітень 2024 року

На що варто звернути увагу у квітні, щоб увійти, а вірніше увірватися на хвилі успіху?
Психологія

Групи підтримки – що це таке і чому вони корисні? Розповідає психологиня

Влучне сказане добре слово, обійми, повідомлення «Я в тебе вірю», та навіть посмішка незнайомця чи незнайомиці впливають на наш емоційний стан.
Весілля

Фаянсове весілля: як відсвяткувати 9 років від дня весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Страх змін: що це і як не дати йому вплинути на ваше життя?

Психологічний підхід до подолання страху змін.