5 оригінальних ідей, як можна використовувати мандаринові шкірки

мандаринові шкірки
Якщо ти думаєш, що мандаринові скоринки потрібні лише для того, щоб «ароматизувати» ними алкогольні напої, ти помиляєшся. Шкірки цих ароматних цитрусових стануть тобі чудовими помічниками у всіх сферах життя.

Мандаринові шкірки, крім чудового аромату та смаку, можуть послужити універсальним та корисним ресурсом у різних галузях нашого повсякденного життя. Їх багатогранне застосування охоплює не тільки кулінарію, а й турботу про рослини, а також підтримку здоров'я та краси. Давайте розглянемо різні способи використання мандаринових шкірок, які не лише збагатять наш побут, але й допоможуть зробити його більш ефективним та дивовижним.

Як зберігати мандаринові шкірки

Спочатку обговоримо правильне місце для зберігання мандаринових шкірок. Один з методів - просто висушити шкірки, щоб вони втратили всю вологу, і помістити в контейнер у прохолодне і світле місце. Інший зручний метод включає розміщення всіх шкурок в морозильнику, але перед цим потрібно виконати наступні кроки: ретельно вимити, висушити або протерти, а потім помістити в контейнер, який потім відправиться в морозильник, або просто скласти в пакет.

мандариновая цедра

Як використовувати шкірку від мандаринів: Кулінарія

Зі шкірки мандарину виходять чудові цукати та варення. Мандаринові шкірки також можна просто додавати до чаю для аромату.

Висушені та подрібнені шкірки мандарину можна додати в м'ясо під час смаження, вони надають незвичайного та оригінального смаку.

Шкірки мандарину можна додавати у випічку, прикрашати ними торти або зварити з них лікер.

Як використовувати шкірку від мандаринів: Краса

Найпоширенішим рецептом є тонік із мандаринових шкірок. Приготувати його вдома – найпростіше. Потрібно лише залити шкірку одного мандарину склянкою холодної питної або мінеральної води, дати настоятися протягом доби та протирати обличчя цією рідиною кілька разів на день. Такий тонік позбавить тебе чорних крапок і підтягне в'ялу шкіру.

Скраб з мандаринових шкірок покращить настрій, надасть шкірі приємного аромату та гарного вигляду. Висушену шкірку потрібно перемолоти в блендері до стану порошку і зберігати у скляній банці. Потрібну кількість залий водою до стану кашки та використовуй як звичайний скраб.

скраб с мандариновой цедрой

Висушеними кірками мандаринів можна мити тіло, попередньо розмочивши їх у гарячій воді.

Мандаринова шкірка дуже корисна і для нігтів. Просто протирай нею нігті щоразу, коли смакуєш мандарин – це добре відбілює та зміцнює нігті. А також допомагає боротися з деякими видами грибка нігтів.

Як використовувати шкірку від мандаринів: Здоров'я

Мандаринові шкірки стануть відмінними помічниками при застуді та бронхіті. Для цього потрібно взяти три столові ложки мандаринової шкірки, залити двома склянками дуже гарячої води. Дай настоятися кілька годин і потім проціди. Додай трохи меду та пий цей настій протягом дня.

Підвищений цукор у крові допоможе нормалізувати відвар зі шкірки мандарину. Візьми літр води, прокип'яти у ньому шкірку від трьох мандаринів і приймай по 30 мл кілька разів на день.

Спиртовий настій зі шкірки мандарину підвищує імунітет, а також покращує апетит та травлення. Для цього потрібно залити шкірку одного мандарину склянкою горілки та настояти у темному місці протягом тижня. Приймати по 20 крапель 3 рази на день перед їжею.

Мандаринові шкірки становлять велику користь для нашої фігури і для тих, хто прагне скинути вагу. Вони сприяють прискоренню метаболізму, що є ключовим етапом на шляху схуднення.

Застосовувати мандаринові шкірки можна й у лікуванні рослин. Особливо важливо надати рослинам необхідні поживні речовини та мінерали в осінньо-зимовий період, щоб уникнути сухого листя. Цей метод включає полив відваром або закопування залишків мандаринових шкірок в ґрунт.

Як використовувати шкірку від мандаринів: Декор

Зі шкірок мандарину можна вирізати різні фігурки, з'єднувати їх у намисто, гірлянди, підвіски та оформляти будинок до свята.

З акуратно по колу зрізаної шкірки можна зробити мандаринові троянди чи інші квіти.

Висушені кірки можна покривати лаком, фарбою, створювати їх об'ємні картини чи різні вироби.

декор с мандариновой цедры

Як використовувати шкірку від мандаринів: Побут

Найпоширенішим використанням шкірки мандарину у побуті є ароматизація приміщень. Просто розкладіть шкірки по квартирі в тих місцях, де тобі зручно, і насолоджуйся ароматом.

Сухі мандаринові шкірки можна розкласти в шафи з одягом: це запобігає появі молі.

Крім того, мандаринові шкірки добре відучують котів мітити територію. Для цього потрібно розкласти мандаринові шкірки в «улюблені» котами місця.

Висушені кірки мандаринів також відмінно допоможуть розпалити піч або камін.

Попередній пост
Новорічні прикраси 2024 року
Новорічні прикраси 2024 року: стильні тренди в прикрашанні дому на свята
Наступний пост
Ольга Гутовська
Ольга Гутовська: «Шахи – це міні модель світу»

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Корисні властивості лохини для дітей та дорослих

Лохина у вашому раціоні – переваги та протипоказання.
Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.