Запах свята: 5 способів, як створити новорічний аромат для будинку

Запах свята
Чим пахне Новий рік?

Новий рік – особливе свято, атмосфера якого відрізняється від усіх інших. І велику роль у цьому має запах. Новий рік та Різдво мають особливий аромат, який підіймає настрій: свіжої випічки, аромати спецій та цитрусових, а ще хвоя.

Ароматні випаровування

Святковий запах можна отримати завдяки спеціям, травам та фруктам, поміщеним у киплячу воду. Лише кілька хвилин – і твій будинок наповниться чарівним ароматом! Наприклад, цитрусовим. Для цього 3-4 апельсини, 1-2 ст. л. сухої лимонної цедри 1 ст. л. сухих ягід ялівцю потрібно кинути в киплячу воду.

новогодний ароматизатор

Ще один варіант аромату – пряне яблуко. Знадобиться ¼ склянки сушених або свіжих журавлин, ¼ склянки сушених яблук або половина свіжого нарізаного яблука, а також трохи сушеного кореня імбиру. Все кинути у киплячу воду на кілька хвилин.

Звари глінтвейн

Новорічний та різдвяний запах – це ще й аромат пряного глінтвейну. Приготуй цей напій вдома і в процесі приготування твій будинок наповниться чудовим ароматом кориці, апельсина і гвоздики.

аромат праздника

Пряний апельсин

Дуже простий варіант новорічного ароматизатора – взяти цілий апельсин і встромити в нього сушену гвоздику. Дуже так. Апельсин допоможе зняти стрес, а гвоздика стимулює роботу внутрішніх органів.

новогодний  аромат своими руками

Поклади такий фрукт із гвоздикою на тарілку і постав десь у будинку - він буде радувати аромат більше ніж місяць.

Шишки

Збери в лісі чи парку ялинові, чи соснові шишки. Поклади їх у духовку. Потім дістань і збризкати ефірною олією або соком апельсина.

новогоднй аромат

Залиш шишки у пакеті на пару годин. Потім виклади їх на тарілку або в іншу ємність, можеш прикрасити ялинками або новорічними іграшками.

новый годдекор

Шишки прикрашатимуть будинок і пахнуть.

Свічки

Створити новорічний аромат допоможуть свічки, які можна просто купити або створити своїми руками. Для цього просто використовуй звичайні парафінові свічки, ємність, де буде свічка та, звичайно, добавки: ефірні олії, цедра апельсина, зерна кави, палички кориці та гвоздика. А ще не забудь про гніт, який горітиме.

свечи

Просто розтопи парафін, додай до нього масла, і залий у ємність так, щоб гніт був усередині свічки та кінчик стирчав так, щоб потім його можна було підпалити.

Попередній пост
рослини
7 живих рослин, які можуть замінити новорічну ялинку
Наступний пост
Osocor Residence: London Story
Місце для дива та щастя: відбулося відкриття зимової резиденції Osocor Residence: London Story

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.